Dorii, byłam u Ciebie na porannej kawie i z grubsza przejrzałam wątek

Postaram się być bardziej na bieżąco
Pierwsze, co mi się rzuciło w oczy na którymś z ostatnich zdjęć. Zauważyłam (obym się myliła)brązowiejącego od środka świerka. W naszych okolicach jest potworny atak mszycy. Jeśli brązowieją Ci świerki od środka, a przyrosty mają ładne, to odezwij się do mnie, napiszę co i jak.
Pisałaś, że potrzebujesz kompostu. Jeśli sprawa nadal aktualna, to kompost w ilościach nieograniczonych można załatwiać z Szadółek. W tym roku jeszcze tego nie robiłam. Ale w ubiegłym przywoziłam samochodową przyczepkę co miesiąc i kosztowało mnie to parę złotych za przyczepkę

Ten kompost nie nadaje się pod warzywa, bo on nie jest idealny (zdarzają się np. przemielone skrawki folii). Ale pod byliny jest super i w tym roku widzę, że to, co sadziłam w tym kompoście rok temu jest ogromne. Katarzyna Bellingham też urządzała swój ogród bylinowy na tym kompoście. Trzeba by było tylko się dowiedzieć, czy nadal można tam tak po prostu pojechać i kupić. PS. zawsze zadzwoń wcześniej, czy ten kompost jest dostępny, bo różnie bywało.
Poza tym piękne masz byliny, widać, że duuużo pracy już włożyłaś w ogród

Będziemy razem walczyć