Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

Joku 21:31, 08 cze 2023

Piękny bodziszek, niech ładnie rośnie.
Kasya 21:39, 08 cze 2023

Zupełnie jak moja żaba
Zachwycające jednak piwonie i irysy
vita 21:56, 08 cze 2023

Gratuluję setki . Będzie się działo. Ale masz irysy TB, oglądanie ich to czysta przyjemność, szkoda, że nie w realu. Kupowałaś wysyłkowo? Żaby u mnie też w różnych miejscach znajduję
Kordina 23:59, 08 cze 2023

Ja też gratuluję 100, niemożliwa jesteś z taką ilością cudów iryskowych, co za kolekcja! Mnie zachwycają te falbanki, natura jest piękna i w dodatku apolityczna piwonie szczególnie biała i ta purpurowa cudeńko
antracyt 10:44, 09 cze 2023

Piwoniowy masz teraz czas i nadal irysowy
Żaba jak rzekotka
Makolągwy lęgną się u Ciebie w tujach? U mnie co roku próbowały, ale zawsze deszcz lub wiatr gniazda im uszkadzał i jajka wypadały. W tym roku odpuściły i chyba się gdzie indziej przeniosły.
April 11:11, 09 cze 2023

Ewo, piękna kolekcja irysów. Pomyśleć że kiedyś za nimi nie przepadałam. A teraz doceniam i to bardzo. Choć mi najbardziej podobają się takie o prostszej formie, bez falbanek i najlepiej jednokolorowe, no góra dwukolorowe
Nie wiedziałam że irysy pachną...
mirkaka 12:45, 09 cze 2023

Mirusiu, moje kosaćce pachną, czuję ten cytrynowy zapach w całym ogrodzie. Miesza się on z zapachem przekwitającej azalii Chanel i piwonii, które w tym roku kwitną na bogato.

Moje pachną miodem, bardzo intensywnie, uwielbiam ten zapach
Gruszka_na_w... 17:18, 09 cze 2023

Piękna kolekcja irysów i piwonii. Jest co podziwiać zanim rozpocznie się różany spektakl z udziałem setki aktorek.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
vita 19:24, 09 cze 2023

Kordina napisał(a)
Ja też gratuluję 100, niemożliwa jesteś z taką ilością cudów iryskowych, co za kolekcja! Mnie zachwycają te falbanki, natura jest piękna i w dodatku apolityczna piwonie szczególnie biała i ta purpurowa cudeńko

Gdyby natura chciała... Żart W nowych odmianach irysów TB są jeszcze oprócz falbanek ciekawe bródki, czasami w kontrastujących barwach, niestety te najnowsze odmiany bardzo drogie
ewsyg 21:59, 09 cze 2023

Jolu, bardzo dziękuję

Kasiu, pięknie kwitną piwonie, na bogato. Na szczęście ślimaki nie zjadły wszystkich irysów. Bardzo lubię ich cytrynowy zapach. Z tego powodu rozsadzam je po całym ogrodzie. Żaba bardzo mnie zaskoczyła.

Wiktorio bardzo dziękuję. Nowe róże w tym roku nie będą się popisywać. Mocniejszym sadzonkom pozwolę na dwa kwiaty, słabszym na jeden w celu potwierdzenia zgodności odmianowej. W tym roku mają zadanie budować krzak. Te starsze mają dużo pąków. Kosaćce kupuję wysyłkowo z moją koleżanką i potem wymieniamy się odmianami.

Bożenko nazbierałam trochę irysów. One niestety nie wszystkie kwitną corocznie, niektóre kazały czekać na siebie trzy lata. Bardzo lubię te falbankowe i ich zapach. Piwonie cieszą oczy i nos.

Zuziu u mnie teraz królują piwonie i irysy. To samo pomyślałam o żabie jak ją zobaczyłam. Makolągwę widziałam u mnie pierwszy raz. Głownie widzę kosy, szczygły,kopciuszki, sikorki, mazurki. (była też sikorka czubatka )

Jolu irysami zaraziła mnie koleżanka. Też najbardziej lubię te jednokolorowe lub z delikatnym dodatkiem innego. W zamówieniach zdarzają się tez pomyłki. One pięknie pachną.

Mirusiu oby kwitły jak najdłużej i cieszyły nas urodą i zapachem.

Haniu bardzo dziękuję. Bardzo ciekawa jestem nowych różyczek, na szczęście już zaczynają.

Wiktorio na szczęście mam już sporo irysków i nie mam zamiaru więcej kupować, ale .....nigdy nie mów nigdy.