Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

Anda 17:57, 12 lut 2024

Moje czosnki też wychodzą, tylko jakoś mało ich. Pewnie trochę za mokra ta zima była.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 18:40, 12 lut 2024

Nie da się oglądać róż bez myśli „o, tej jeszcze nie mam” . Dobrze, że nie planuję więcej rabat, bo bym pewnie coś zamówiła .
ewsyg 20:48, 12 lut 2024

Anda napisał(a)
Moje czosnki też wychodzą, tylko jakoś mało ich. Pewnie trochę za mokra ta zima była.

Ewcia, ja dokupiłam trochę czosnków i czekam na nie z niecierpliwością. Lubię czekać na nowe rośliny, na ich kwiaty.
ewsyg 20:49, 12 lut 2024

Agatorek napisał(a)
Nie da się oglądać róż bez myśli „o, tej jeszcze nie mam” . Dobrze, że nie planuję więcej rabat, bo bym pewnie coś zamówiła .

Ja też nie planuję nowych rabat i w tym roku nie kupuję nowych róż.
Margo2 23:29, 12 lut 2024

Agatorek napisał(a)

Aga, ale Ty masz jeszcze tyle miejsca do osadzenia

Ewa, patrząc na Twoje róże, mimo, że ja na pewno nie planowałam zakupu róż musze się bardzo pilnować, żeby tego nie zrobić
Urszulla 07:27, 13 lut 2024

ewsyg napisał(a)

Ja też nie kupię nowych róż, a co do rabat to nie mogę powiedzieć koniec. Mam jeszcze dużo miejsca i dużo pomysłów tylko pustą kieszeń. Pomijając to jestem ciekawa zeszłorocznych poczynań u siebie i u Ciebie. Jestem ciekawa zmian i tego jak ogarnęliście ten duży plac wypoczynkowy
Gruszka_na_w... 10:13, 13 lut 2024

ewsyg napisał(a)

Niemożliwe!

Ozdobne czosnki mają już u mnie 10 cm wysokość. Bardzo dobrze przezimowały mimo gliny i sporych dawek opadów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ewsyg 16:50, 13 lut 2024

Margo2 napisał(a)

Aga, ale Ty masz jeszcze tyle miejsca do osadzenia

Ewa, patrząc na Twoje róże, mimo, że ja na pewno nie planowałam zakupu róż musze się bardzo pilnować, żeby tego nie zrobić

To prawda, oglądając zdjęcia można się zapomnieć i poczynić zakupy. Na szczęście mam już coraz mniej wolnego miejsca. Dodatkowo z roku na rok mam mniej sił do pracy i to jest wiodący argument
ewsyg 17:32, 13 lut 2024

Urszulla napisał(a)

Ja też nie kupię nowych róż, a co do rabat to nie mogę powiedzieć koniec. Mam jeszcze dużo miejsca i dużo pomysłów tylko pustą kieszeń. Pomijając to jestem ciekawa zeszłorocznych poczynań u siebie i u Ciebie. Jestem ciekawa zmian i tego jak ogarnęliście ten duży plac wypoczynkowy

Ula, ja już nie robię nowych rabat. Muszę dokończyć ta ostatnią i koniec, kropka. To co mam musi mi wystarczyć. No może jeszcze w przyszłości, dwie podwyższane, nieduże grządki. Plac jest nieogarnięty. Mój mąż chce wszystko robić sam, ale czasu ma mało, bo dużo pracuje. Pozaczynane, nieskończone. W tym roku już się na tonie nabiorę. Zresztą, małymi krokami też się da dojść do celu. Jestem ciekawa tej mojej nowej rabaty. właśnie ją oczyściłam z chwastów, posypałam dolomitem i obornikiem granulowanym. Prym na niej wiodą róże głównie w brzoskwiniowym kolorze.

Widać, że prym będą wiodły róże Rose de Tolbiac

i róża Abraham Darby

ewsyg 17:38, 13 lut 2024

Są tu taj też inne pięknotki