Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 17:46, 13 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Niemożliwe!

Ozdobne czosnki mają już u mnie 10 cm wysokość. Bardzo dobrze przezimowały mimo gliny i sporych dawek opadów.

Haniu, jak najbardziej możliwe. W tym ogrodzie oprócz ludzi będą też trzy pieski i dla nich musi być przestrzeń do zabawy. Wszystkie są zabrane ze schroniska. Jeden mój i dwa córek. W tym jeden jest niepełnosprawny. Po wypadku już nie był właścicielom potrzebny, a my go bardzo kochamy. Pomimo swojej niepełnosprawności jest bardzo zaradny i nieźle się porusza, lubi zaszaleć

Anda 18:08, 13 lut 2024

Słodkie psiaki
Róże przepiękne. Też jestem ciekawa jaka będzie Twoja nowa brzoskwiniowa rabata
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kordina 18:37, 13 lut 2024

Och jakie ślicznoty psie podziw zostawiam dla Waszego serca
Urszulla 18:45, 13 lut 2024

ewsyg napisał(a)

Ula, ja już nie robię nowych rabat. Muszę dokończyć ta ostatnią i koniec, kropka. To co mam musi mi wystarczyć. No może jeszcze w przyszłości, dwie podwyższane, nieduże grządki. Plac jest nieogarnięty. Mój mąż chce wszystko robić sam, ale czasu ma mało, bo dużo pracuje. Pozaczynane, nieskończone. W tym roku już się na tonie nabiorę. Zresztą, małymi krokami też się da dojść do celu. Jestem ciekawa tej mojej nowej rabaty. właśnie ją oczyściłam z chwastów, posypałam dolomitem i obornikiem granulowanym. Prym na niej wiodą róże głównie w brzoskwiniowym kolorze.

Widać, że prym będą wiodły róże Rose de Tolbiac

i róża Abraham Darby

Pewnie różanka będzie piękna trzeba przyjechać źehy męża zmotywować?
agapant 18:52, 13 lut 2024

Ewa a może dasz się namówić na zrobienie top 10 róż w roku 2023. Było by ciekawe poznać Twoje typy. To po wizytach u Ciebie są nowe chciejstwa.
Gruszka_na_w... 19:49, 13 lut 2024

Niezła trójka szczęściarzy. Trafiły do raju.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Alija 21:50, 27 lut 2024

Piesełki słodkie, mają szczęście, że do Was trafiły.
Kordina 16:24, 28 lut 2024

ewsyg napisał(a)

Ewo dzisiaj odebrałam Ballerinę i Sibeliusa, czy mogłabyś w skrócie napisać o opiece nad nimi? Kiedy i czy w ogóle przycinać, kiedy nawozić i czy w ogóle? Czy jesteś też posiadaczką Sibeliusa?
ewsyg 20:59, 29 lut 2024

Ewa (Anda), bardzo fajne słodziaki, nasze schroniskowe brylanciki Też jestem ciekawa jak będzie się prezentowała ta rabata jak wszystko zakwitnie. Są też tam inne kolory.

Bożenko, bardzo dziękuję za miłe słowa.

Ula, jak wszytko zakwitnie, to się okaże co wypłodziłam

Aga, może kiedyś zrobię dodatkowy wątek z samymi różami i ich opisami. U mnie dość dobrze sprawują się ( kolejność przypadkowa): Ballerina, Friedenslicht, The Pilgrim, Crocus Rose, Rhapsody in Blue, Bouquet Parfait, Pirouette, Giardina, Rose de Tolbiac, Eden Rose.
Pytaj, która Cię interesuje.

Haniu, bardzo lubię patrzeć na nie jak sobie biegają, bawią się, szleją. Serce się wtedy raduje

Alicjo dziękuję.

Magleska 21:21, 29 lut 2024

Ewa
Buziaki przesyłam