Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 19:34, 28 lis 2024

Bardzo słabo kwitły floksy szydlaste, rodki przemarzły.

Wiosną nasz kochany Tymek przestał chodzić. To pies, którego córka wzięła ze schroniska. On był już po wypadku samochodowym i słabo chodził na tylne nogi. Taki niepełnosprawny brylancik schroniskowy. Po wypadku właściciele go porzucili, bo nie był im już potrzebny. Widać, że był uwiązany przy budzie. Ma wytartą na szyi sierść od paska. Mąż zrobił mu nosze i tak spędzał z nami czas w ogrodzie. Czekał na operację kręgosłupa. , którą miał przed majówką.

Okazało się, że to jeszcze było pokłosie wypadku. Powypadały mu jądra z rdzenia i z czasem tak skamieniały, że polokowały przepływ impulsów. Czekaliśmy, czy Tymuś zacznie chodzić. Na szczęście operacja się udała i Tymi chodzi, nawet szaleje.

CDN
ewsyg 19:37, 28 lis 2024

Kordina napisał(a)
I słusznie Ewo, daj szansę różom, be żadnych problemów z mojej strony i jakichkolwiek wyrzutów wycofuję się z mojej chęci posiadania różyczki, no chyba, że na 100% będziesz pewna swojej decyzji

Bożenko, ja mam ich ponad 100 sztuk. Masz zarezerwowaną. Troszkę muszę upłynnić
Makao 19:42, 28 lis 2024

Wielkie serducha macie ❤️
Tymuś dobrze trafił. Nie każdy by dał radę. Czapki z głów
LIDKA 20:00, 28 lis 2024

Ciekawie opowiadasz. Czekam na ciąg dalszy.

Tymek dzielny chlopak a drugi jak sie zwie?
ewsyg 20:12, 28 lis 2024

Makao napisał(a)
Wielkie serducha macie ❤️
Tymuś dobrze trafił. Nie każdy by dał radę. Czapki z głów

Aniu, my kochamy zwierzęta, zawsze z nami były.
Serce się kroi jak widzę te biedne zwierzęta w schronisku. U nas w schronisku maja bardzo dobre warunki, ale co one przeszły wcześniej, to widać po ich wyglądzie i zachowaniu.

Kordina 20:32, 28 lis 2024

Ok dziękuję wzruszająca historia piesa i jak dobrze zakończona oglądam czasami na YT psie historie Rocky Kanaka...
ewsyg 20:34, 28 lis 2024

LIDKA napisał(a)
Ciekawie opowiadasz. Czekam na ciąg dalszy.

Tymek dzielny chlopak a drugi jak sie zwie?

To Pestka.

Często do nas wpada też Nela. Oczywiście wszystkie są ze schroniska. Wtedy jest wesoło, szaleją na całego, a potem odpoczywają.

Córka wzięła też małego kotka i on ma chorobę sierocą. Ssie sobie łapki. Bardzo mnie to zaskoczyło.

Kordina 20:37, 28 lis 2024

W sumie różnimy się tylko intelektem, a uczucia braku miłości, odrzucenia, skrzywdzenia pozostają te same...
ewsyg 21:05, 28 lis 2024

Kordina napisał(a)
Ok dziękuję wzruszająca historia piesa i jak dobrze zakończona oglądam czasami na YT psie historie Rocky Kanaka...

Bożenko, ja na bieżąco widzę na FB pieski i kotki, które trafiają do naszego schroniska. Często łza się w oku kręci. U nas już toczą się pierwsze sprawy przeciwko tym pseudo opiekunom.
ewsyg 21:06, 28 lis 2024

Kordina napisał(a)
W sumie różnimy się tylko intelektem, a uczucia braku miłości, odrzucenia, skrzywdzenia pozostają te same...

dokładnie tak