Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 12:55, 27 paź 2025

Dorota321 napisał(a)
Ewo cofnęłam się kilka stron i doczytałam, że jakiś zabieg miałaś. Wracaj szybko do zdrowia i oszczędzaj się. Życzę zdrowia i sił, bo jak to jest, to resztę da się ogarnąć.
Twój ogród wkracza na znacznie wyższy poziom, zawsze był bardzo ładny, pachnący i kolorowy, ale teraz robi się baaardzo elegancki. Te placyki i chodnik są rewelacyjne, bardzo mi takich brakuje, ale mój mąż nie godzi się na żadne zmiany.

Dorotko, dziękuję , nawet dobrze się czuję i mam siły. Przyznam, że trochę mnie nosi jak patrzę na pogodę, która pozwoliłaby popracować w ogrodzie. U nas jest jeszcze bardzo dużo pracy, no ale trudno. Cieszę się, że Ci się podobają nowe ścieżki i placyk. Mam nadzieję, że jak rośliny podrosną i się zagęści będzie jeszcze fajniej. Twój ogród ma swój niepowtarzalny ogród. Mnie sie podobają trawiaste ścieżki.
ewsyg 12:56, 27 paź 2025

nicol21 napisał(a)
Zdrowia Ewo!!
ogród i prace ogrodowe poczekają na lepsze czasy!!!

Dziękuję Ewelinko
ewsyg 12:57, 27 paź 2025

eda napisał(a)
Pieski pilnują rewolucji
Łapkami sprawdzają :
-Tak,tak dobrze ...
-Trzyma się.
-Stabilnie !
-Idziemy dalej.
-Dobra robota
-To nasza piesostrada
Brawo i Zdrówka Ewcia .

Edytko dziękuję. Fajna ta psia opowieść
ewsyg 13:36, 27 paź 2025

Rano u nas było tak ładnie, świeciło słoneczko i było dość ciepło. Udało mi się trochę pomalować. Teraz jest zimno, wieje wiatr i pada deszcz, brrrrrrrr
Malowania mam bardzo dużo,całą ławeczkę i elementy ze ścianki różanej. Kiedyś, w tym miejscu gdzie powstaje placyk pod basen była ścianka różana. Wyglądało to tak, oczywiście była wysiana trawa.

Królowała na ściance róża James Galway, giardina i Frau Eva Schubert.

ewsyg 14:02, 27 paź 2025

Za ścianką był warzywnik z jagodnikiem.

Potem przyszło ocieplenie klimaty i stwierdziłam, że przydałby się basen. Kupiłam taki, którego nie składa się na zimę i trzeba było go gdzieś zaplanować. Okazało się, że tutaj jest najlepsze miejsce. Rozpoczął się czas przesadzanie i demontażu ścianki.

Mam do zagospodarowania 6 elementów ze ścianki. Na 4 już miałam pomysł, a od soboty mam tez na 2 pozostałe. To dwa największe elementy, takie ścianki 180cm długości. Będzie na nim rosło kiwi
My jesteśmy owocożercy. .
eda 20:56, 27 paź 2025

ewsyg napisał(a)

Edytko dziękuję. Fajna ta psia opowieść

Cieszę się i macham
U mnie pada ciekawe czy po święcie będzie już tylko zimno czy jeszcze pogoda pozwoli coś zrobić w ogrodzie...
April 09:27, 28 paź 2025

O tak, fotki wspominkowe z kwitnienia róż bardzo dobrze mi robią w tą zimną szarugę