Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Anda 15:56, 02 lip 2023

antracyt napisał(a)

Mam gotowy skrzyp z bananem, nie powinien zaszkodzić.
Czy to to samo co soda oczyszczona? Zabiłam nią kiedyś jedną różę. Tylko sposób podania był inny, niezbyt mądry... Czy pryskacie zapobiegawczo czy leczniczo?

Soda oczyszczona to NaHCO3 a Natriumcarbonat to Na2CO3. Sprawdziłam we Wikipedii.

Pryskamy zarówno zapobiegawczo jak i przy początkach chorób grzybowych. Jeśli stadium jest zaawansowane to sięgamy po cięższą chemię.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 17:49, 02 lip 2023

Dzięki za wyjaśnienie
antracyt 13:57, 04 lip 2023

Kilka świeżych kadrów, na początek z hamakowej. Zakwitł mi "liliowy pajęczak" o którego istnieniu nie wiedziałam/nie pamiętałam... Kupiony kilka lat temu, chociaż raczej o innych kolorach. Wygląda imponująco, kwiat ma średnicę 30cm i bije po oczach miodową żółcią. Prawdziwa niespodzianka

antracyt 14:08, 04 lip 2023

Na starej różance pojawiły się lilie, "zakwitły marchewy", część róż nadal pełna kwiatów.
antracyt 14:19, 04 lip 2023

Widoki okołoleśne. Jak zakwitną miscanty stracę w końcu z oczu otoczenie za płotem.

W tą stronę jest już lepiej, szczególnie kiedy lekko spuszczę wzrok

antracyt 14:24, 04 lip 2023

Bez koloru się nie obejdzie
antracyt 14:31, 04 lip 2023

Kolejna nówka - Tyrel

Wystarczy
Basieksp 15:18, 04 lip 2023

Śliczny jest w duecie z dziewanna bardzo ładnie, podoba mi się bardzo a dziewanna wysiewałam czy to taka zwykła? Raz sobie taką z lasu przywiozłam, ale nie chciala u mnie rosnąć.

Ale ten tytoń też jest bardzo ładny, kolor ma śliczny
antracyt 15:34, 04 lip 2023

Dziewanna jest taka zwykła z pola, zebrałam nasiona i rzuciłam. Myślałam, że nic z tego nie będzie, maluchy pokazały się chyba 2 lata po wysiewie. Ta jest największa, ale są jeszcze 2, tylko bardziej w głębi rabaty i chyba przez to mniejsze.

Trochę się bałam tego tytoniu, że taki nienaturalnie jaskrawozielony będzie. Na szczęście tylko pod słońce jest taki. Podoba mi się bardzo, szczególnie w towarzystwie krwiściągu
Rojodziejowa 17:00, 04 lip 2023

A taki OW nie działa na mączniaka?

Zuza, no ja nie chcę nic mówić, ale dalej nie widzę podpisów

To Hapet Poesie?

Ależ Ci już wszystko kwitnie. Ja to w d..ie jestem z wszystkim