Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 16:03, 29 cze 2023

mrokasia napisał(a)
Te wiejskie rabatki mają bardzo dużo uroku .

Też tak myślę
antracyt 16:04, 29 cze 2023

nicol21 napisał(a)
no i nie wiem ktore sa najpiekniejsze.

a te jednoroczne floxy - czy je ciezko ci bylo wychodowac? bo mi chyba wykielkowaly 2 sztuki.....

Nasion miałam niewiele, ale myślę, że wyszły prawie wszystkie.
antracyt 16:05, 29 cze 2023

Magleska napisał(a)
dalszy ciąg przynudzania z przyjemnością obejrzałam

pytań nie mam ,więc tylko zachwyt zostawiam i lecę dalej

antracyt 21:56, 29 cze 2023

Mężaty "zrobił" dzisiaj dla mnie bukiecik Wrócił z wyjazdu i stęskniony za pracą w ogrodzie od razu chwycił za podkaszarkę... trafiło na tytoń

lilarose 22:10, 29 cze 2023

antracyt napisał(a)
Mężaty "zrobił" dzisiaj dla mnie bukiecik Wrócił z wyjazdu i stęskniony za pracą w ogrodzie od razu chwycił za podkaszarkę... trafiło na tytoń

Twój mąż dogadałby się z moją psica i ślimakami, które naprzemiennie niszczą moje tytonie
Zazdroszczę, Twoje przynajmniej zdążyły zakwitnąć
Rojodziejowa 22:13, 29 cze 2023

Haha Piękny bukiet! Ale myślałam, że z takim stażem ogrodniczym to już wie, że podkaszarką to na kolanach się kosi
Magara 22:32, 29 cze 2023

antracyt napisał(a)

Zuza, zachwycam się u Ciebie wszystkim, jak zawsze, głównie kolorami, tym, że są i absolutnie nic się z niczym nie gryzie Cytowane zdjęcie jest kwintesencją - jest pięknie Ja pewnie u siebie bym nagietka natychmiast wyrwała, a później się zastanowiła czy to aby było konieczne Nie wiem jak to robisz, ale zazdroszczę baaaardzo tego, że ogór malujesz U mnie pewnie brak odwagi i wyobraźni, że o zdolnościach nie wspomnę, przeszkadzają
Basieksp 23:31, 29 cze 2023

antracyt napisał(a)

Ta malwa to sobie sama miejsce wywalczyła, nie chciałam jej, a ona ciągle się gdzieś wysiewała... w końcu się poddałam

No i dobrze ładna jest i pasuje do Twojego ogrodu tytoń też miał, ma ładny kolor kwiatków to nic, w wazonie też ładnie wygląda ja takim sposobem pozbyłam się dużej kępy maków, same się wysiały, z eM podziwialiśmy tą kępkę czekaliśmy aż zakwitną,nie zakwitły, tak samo, eM z podkaszarką, " mogłaś mi powiedzieć " wolałam ale słuchawki miał na uszach
antracyt 10:08, 30 cze 2023

lilarose napisał(a)

Twój mąż dogadałby się z moją psica i ślimakami, które naprzemiennie niszczą moje tytonie
Zazdroszczę, Twoje przynajmniej zdążyły zakwitnąć

"Moje" ślimaki nie są na szczęście nim zainteresowane, wolą wieczorne wygibasy na roślinach w oczku wodnym obok uprawiać Wyobraź sobie kilka brązowych grubasów bujających się na cieniutkich i wiotkich gałązkach przęstki wodnej. Jak tam włażą nie wiem, ale co wieczór tak się zabawiają (przęstki i innych roślin wodnych nie jedzą).

Mężaty skasował tylko jedną gałązkę, reszta nadal daje popis na rabacie. Piękne sadzonki tego tytoniu dostałam od Violi, mistrzyni upraw jednorocznych

ps. Jak widać, zdjęcia robione jeszcze przed koszeniem

antracyt 10:18, 30 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Haha Piękny bukiet! Ale myślałam, że z takim stażem ogrodniczym to już wie, że podkaszarką to na kolanach się kosi

Wyobraź sobie, że on tą ciachniętą gałązkę wstawił do innego bukietu (różanego, tego z ista). Była o połowę wyższa od reszty i biła po oczach niedopasowaniem... Zdziwił się że tak szybko to zauważyłam. Normalnie, jakby mnie nie znał od 10lat

Znalazłam dzisiaj piękną kompozycję kolorystyczną w donicy z Elizabeth Oberle. Nie wiem co to za zielsko, ale na pewno je zostawię