Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:32, 08 sie 2024

mrokasia napisał(a)
Zuza, na fotkach to masz ogarnięte tak, że w kompleksy można wpaść.
Kapitalne światło miałaś. Ogród wygląda pięknie!

Tak, światło bardzo mi pomogło
antracyt 08:37, 08 sie 2024

Juzia napisał(a)
Ale wiesz, że jednemu może wydawać się nieogarnięte... a dla drugiego będzie idealnie?

Pięknie jest!
A na widok rabaty cienistej pod domkiem otworzyła mi się paszczęka

Coś w tym jest
Chociaż w tym sezonie przydałby mi się jakiś etatowy ogrodnik do pomocy. Miałby co robić na nowej części, a ja spokojnie ogarnęłabym starą

Rabata cienista pod drewutnią akurat radzi sobie sama
antracyt 08:41, 08 sie 2024

April napisał(a)
Zuza, no głupio cały czas to samo powtarzać ale masz fantastyczny ten swój kawałek ziemi
No i żeby dodać coś mądrego, to ja sobie lata nie wyobrażam bez suszenia prania na słońcu, choć mam go mało. Kocham kłaść się wieczorem pod kołderkę pachnącą wiatrem i nagrzaną słonkiem. Dlatego jak tylko jestem w domu to od razu kołdrę wyrzucam na krzesła na taras No chyba że są goście w planach, to oszczędzam im tego widoku

No wiesz, ja się na te powtórki wcale nie obrażam
Sąsiedzi, kilka domow dalej, od kiedy pamiętam wywieszają przez okna sypialni na piętrze codziennie pościel i się gośćmi nie przejmują
Monia81 08:43, 08 sie 2024

antracyt napisał(a)

Chociaż w tym sezonie przydałby mi się jakiś etatowy ogrodnik do pomocy. Miałby co robić na nowej części, a ja spokojnie ogarnęłabym starą

Też bym chętnie przygarnęła kogoś do pomocy

Zuza fotki cudne że nie ogarnięte nie widać i tego się trzymajmy

antracyt 08:49, 08 sie 2024

Anda napisał(a)
Zuza, masz piękny ogród, który broni się nawet przy wrednej pogodzie i w ciemnościach, więc tym bardziej na takich fotkach jest boski Bardzo mi się podoba tam u Ciebie

Oczywiście wolałabym go widzieć w słoneczku albo przynajmniej bez deszczu, ale i tak jestem zachwycona Klimat jest, sielsko jest, przestrzeń jest, rośliny fantastyczne, sąsiadów prawie nie widać - czego chcieć więcej.

Ewa, strasznie się cieszę że byłaś Ty i reszta "parasolowego gangu"(jak nas podsumował sąsiad ). Pogoda na Twoje przyjazdy już chyba polubiła robić nam psikusy Czyżby nowa tradycja?

Na żywo widziałaś jak jest. Prócz klimatu (któremu nie zaprzeczam wcale) braki w pielęgnacji widać, ale się przecież nie rozdwoję i kiedyś nadrobię. Zostawiam to na jesień albo przyszły sezon
antracyt 08:51, 08 sie 2024

Kordina napisał(a)

To chyba nie skoczek, jakieś maleńkie liszki ok 5mm, ale jak spryskam to zanikają na jakieś 2-3 tyg, czyli akurat w czasie który jest polecany powtórny oprysk.

No to ciekawe.
antracyt 08:52, 08 sie 2024

Magleska napisał(a)
Zuza pięknie masz-nic mądrzejszego nie wymyślę

a wiadomo, że na fotkach trochę czarujemy rzeczywistość -tyle razy już pisałam ,że sama osobiście wolę mój ogród na zdjęciach niż na żywo
na fotkach wystarczy dobre światło ,szersze kadry ,lub zbliżenia z rozmazanym tłem i nie widać ,że coś tam do wyplewienia ,czy przycięcia jest

Dobrze, że mnie rozumiesz
antracyt 08:56, 08 sie 2024

Magara napisał(a)

Szczęściara z Ciebie z tym niezauważaniem Jak to robisz?
Moje róże faktycznie w plamach, różnych - czarnych i żółtych, powinnam doczytać co z nimi ale ciągle coś wypada. Przeżyją bez interwencji???

Przeżyją, ale obrywał im te chore liście i zbieraj z ziemi wokół jeśli możesz. Potem spał, albo w inny sposób usuwaj z ogrodu.
Są pewnie jakieś ekologiczne środki na to, ja wiosną miedzianem pryskam. W tym roku nie zdążyłam/ mąż nie zdążył.
antracyt 09:00, 08 sie 2024

Monia81 napisał(a)

Też bym chętnie przygarnęła kogoś do pomocy

Zuza fotki cudne że nie ogarnięte nie widać i tego się trzymajmy

Monia, masz rację Zimą z przyjemnością będę je potem oglądać i tęsknić do tego nieogarniecia
sylwia_slomc... 12:51, 08 sie 2024

antracyt napisał(a)
Super, że wpadłaś

Pozdrowienia od "sąsiadów"

Kapitalna fotka, wyślij na jakiś konkurs