Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 10:04, 10 sie 2024

Helen napisał(a)
Zuza, mam spory niedosyt Twojego ogrodu, za późno i za zimno już było
Chyba się wproszę w sezonie różanym lub poźnowiosennym, bo masz fajne rarytasiki
Jeżyny masz jakieś wyjątkowo smaczne, o pomidorach nie wspomnę
No i ta skrzynia daliowo-różnorodna, cudo po prostu

Wydawało mi się, że ktoś mnie pytał o termin kwitnienia róż. To pewnie Ty Na koniec zakręcona już byłam na maxa. Oczywiście zapraszam na różo-piwonie
Na jeżynowe sadzonki mam w tym sezonie kilka zamówień. Ciekawe czy powtórzą cechy rodziców. Nie do końca wiem od czego zależy ich smak, czy to zasługa odmian, czy stanowiska. W każdym razie zadowolona z nich jestem bardzo.
Kokesz 11:11, 10 sie 2024

Były pyszne tylko jaki wielkj krzaczor ale ginie w Twoim wielkim ogrodzie

Parasolowy Gang - podoba mi się
Helen 13:39, 10 sie 2024

Zdecydowanie to byłam ja
Ale czas tak pędzi, że często nie sposób zdążyć ze wszystkim, czerwiec przeleciał strasznie szybko, nawet się nie obejrzałam, chociaż nie wiem czy w tym roku nie był to maj
Ale jak zaproszenie aktualne, to kolejny sezon tez dobry na zwiedzanie
Patrycja_KG_Lu 14:16, 10 sie 2024

antracyt napisał(a)

Wydawało mi się, że ktoś mnie pytał o termin kwitnienia róż. To pewnie Ty Na koniec zakręcona już byłam na maxa. Oczywiście zapraszam na różo-piwonie
Na jeżynowe sadzonki mam w tym sezonie kilka zamówień. Ciekawe czy powtórzą cechy rodziców. Nie do końca wiem od czego zależy ich smak, czy to zasługa odmian, czy stanowiska. W każdym razie zadowolona z nich jestem bardzo.

Ostatnio czytałam na ten temat, bo zaczynam swoją przygodę z jeżynami. Kupiłam przypadkiem odmianę Thornfree przy okazji innych zakupów. Na słodkość i smak wg. artykułów wpływa m.in. odmiana (w chłodniejszych rejonach sugerowano wybierać wcześnie owocujące), nawożenie potasowo-fosforowe, stanowisko słoneczne i podlewanie.
Anda 15:29, 10 sie 2024

antracyt napisał(a)

Nazwa "parasolowy gang " może zostać, oby parasolki do ochrony przed słońcem służyły
Jakoś nie wierzę, że masz w ogródku jak ja, ale liczę, że w przyszłym roku uda się sprawdzić na żywo

Dobra, zakład stoi W przyszłym roku sprawdzisz na żywo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosialuk 16:45, 11 sie 2024

No ja też tego nieogarnięcia nie zauważyłam. Za to bujnie i kwieciście w każdym zakątku. Fotograf się postarał.
W nawiązaniu do zdjęcia. Kiedyś jak wybraliśmy się z mężem na szlak, szliśmy drogą wzdłuż dużego ogrodzonego pastwiska. I te krowy mucząc cały czas wędrowały za nami.
Spotkania ogrodowe są fajne, nawet brzydka pogoda nie przeszkodzi, ale wiadomo, że jak jest ładnie to frajda większa.
Magara 23:44, 11 sie 2024

Zuza, czy ja dobrze kojarzę, że w zeszłym roku szukałaś sposobu na zagospodarowanie nadmiaru fasolki szparagowej??? Znalazłaś jakiś złoty środek?
Kokesz 10:08, 12 sie 2024

Magara napisał(a)
Zuza, czy ja dobrze kojarzę, że w zeszłym roku szukałaś sposobu na zagospodarowanie nadmiaru fasolki szparagowej??? Znalazłaś jakiś złoty środek?

Odpowiem za Zuzę
Ja blanszuję 2 min.szybko hartują w zimnej wodzie, osuszam i zamrażam
Bee 12:25, 12 sie 2024

antracyt napisał(a)

Nadrabiam czytanie ulubionych wątków. Wszystkie zdjęcia piękne ale tą rabatę muszę zacytować.

Zuza, przeczytałam że zrezygnowałaś z zakładania ogrodu wakacyjnego. Myślę, że to dobra decyzja.
Magara 23:14, 12 sie 2024

Kokesz napisał(a)

Odpowiem za Zuzę
Ja blanszuję 2 min.szybko hartują w zimnej wodzie, osuszam i zamrażam

Renia, u mnie niestety mrożenie nie wchodzi w grę na dłuższą metę