Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Anda 14:18, 08 sie 2024

antracyt napisał(a)

Ewa, strasznie się cieszę że byłaś Ty i reszta "parasolowego gangu"(jak nas podsumował sąsiad ). Pogoda na Twoje przyjazdy już chyba polubiła robić nam psikusy Czyżby nowa tradycja?

Na żywo widziałaś jak jest. Prócz klimatu (któremu nie zaprzeczam wcale) braki w pielęgnacji widać, ale się przecież nie rozdwoję i kiedyś nadrobię. Zostawiam to na jesień albo przyszły sezon

Zuza, no ja też, bardzo Parasolowy gang - fajny nazwa Oby tak nie zostało. Z pogody nie jestem w ogóle zadowolona - zwłaszcza że dzień przed było cudnie, dzień po też całkiem fajnie. I mam wielką nadzieję, że to nie będzie tradycją, bo musiałabym wtedy przestać przyjeżdżać

Braki w pielęgnacji możesz zobaczyć u mnie - przeżegnasz się lewą nogą. A przecież mam mały ogródek. Nie mam tak wycacane jak w niektórych bombonierkach Ogród ma być dla nas, a nie my dla ogrodu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 19:40, 08 sie 2024

antracyt napisał(a)

Ewa, strasznie się cieszę że byłaś Ty i reszta "parasolowego gangu"(jak nas podsumował sąsiad ). Pogoda na Twoje przyjazdy już chyba polubiła robić nam psikusy Czyżby nowa tradycja?

Na żywo widziałaś jak jest. Prócz klimatu (któremu nie zaprzeczam wcale) braki w pielęgnacji widać, ale się przecież nie rozdwoję i kiedyś nadrobię. Zostawiam to na jesień albo przyszły sezon

Latem zupełnie inne inszości przyciągają wzrok w ogrodzie niż jakieś chwasty.
Rozbawił mnie parasolowy gang.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 22:22, 08 sie 2024

Juzia napisał(a)

Pięknie jest!
A na widok rabaty cienistej pod domkiem otworzyła mi się paszczęka

Mi też
To chyba moja ulubiona rabata u Zuzy ❤️
Magara 23:25, 08 sie 2024

antracyt napisał(a)

Przeżyją, ale obrywał im te chore liście i zbieraj z ziemi wokół jeśli możesz. Potem spał, albo w inny sposób usuwaj z ogrodu.
Są pewnie jakieś ekologiczne środki na to, ja wiosną miedzianem pryskam. W tym roku nie zdążyłam/ mąż nie zdążył.

Dzięki
Miedzian zapisany w głowie na wiosnę przy okazji drzewek owocowych
Oby z głowy nie wyleciało
Zuza, melduj jak będziecie pryskać ok?
Helen 18:31, 09 sie 2024

Zuza, mam spory niedosyt Twojego ogrodu, za późno i za zimno już było
Chyba się wproszę w sezonie różanym lub poźnowiosennym, bo masz fajne rarytasiki
Jeżyny masz jakieś wyjątkowo smaczne, o pomidorach nie wspomnę
No i ta skrzynia daliowo-różnorodna, cudo po prostu
antracyt 09:26, 10 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kapitalna fotka, wyślij na jakiś konkurs

Dzięki Sylwia
ale ja raczej nie konkursowa.

Dziś znowu na wakacyjnym siedzę i nawet chciałam się z "sąsiadami" przywitać, ale najwyraźniej zaczynają łapać dorosłe hormony, bo jeden ewidentnie dawał do zrozumienia, że za blisko do ogrodzenia podchodzę.
antracyt 09:30, 10 sie 2024

Anda napisał(a)

Zuza, no ja też, bardzo Parasolowy gang - fajny nazwa Oby tak nie zostało. Z pogody nie jestem w ogóle zadowolona - zwłaszcza że dzień przed było cudnie, dzień po też całkiem fajnie. I mam wielką nadzieję, że to nie będzie tradycją, bo musiałabym wtedy przestać przyjeżdżać

Braki w pielęgnacji możesz zobaczyć u mnie - przeżegnasz się lewą nogą. A przecież mam mały ogródek. Nie mam tak wycacane jak w niektórych bombonierkach Ogród ma być dla nas, a nie my dla ogrodu

Nazwa "parasolowy gang " może zostać, oby parasolki do ochrony przed słońcem służyły
Jakoś nie wierzę, że masz w ogródku jak ja, ale liczę, że w przyszłym roku uda się sprawdzić na żywo
antracyt 09:37, 10 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Latem zupełnie inne inszości przyciągają wzrok w ogrodzie niż jakieś chwasty.
Rozbawił mnie parasolowy gang.

Sąsiad wiedział, że będzie "wizytacja" grupy zapalonych ogrodniczek, ale pewnie podejrzewał, że pogoda je odwiedzie od spacerów po ogrodzie
Parasolowy gang go zaskoczył

PS. Wróciłam do lektur nie tylko na wakacje, typowo wakacyjne są jednak dla mnie za lekkie
"Oczy, nos, usta, brwi" Kanako Nishi - nie pamiętam czy już polecałam?
antracyt 09:52, 10 sie 2024

Agatorek napisał(a)

Mi też
To chyba moja ulubiona rabata u Zuzy ❤️

To moja ulubiona ze względu na samowystarczalność
Ostatnio mam wrażenie, że jest za bardzo napakowana, trochę jakby eksplodować od środka miała...ale i tak czasu na modernizację nie mam
antracyt 09:54, 10 sie 2024

Magara napisał(a)

Dzięki
Miedzian zapisany w głowie na wiosnę przy okazji drzewek owocowych
Oby z głowy nie wyleciało
Zuza, melduj jak będziecie pryskać ok?

Postaram się nie zapomnieć