Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:34, 07 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Ale kwiecia!! No pięknie! Ściemniasz, że jie ogarnięty jak nic!

Więcej zaprzeczać nie zamierzam, haha... ale sama wiesz jak jest, kiedy z dłuższych wyjazdów wracasz Ja tak kursuję tydzień w tydzień prawie... nie da się mieć ogarnięte, szczególnie przy niemałym ogrodzie. Tak jak napisała Lidka, trawnik poprawia wrażenie.
antracyt 08:39, 07 sie 2024

Magara napisał(a)
Zuzku, czuję się usatysfakcjonowana - jest pięknie Tylko te domy w tle by trzeba zburzyć dla porządku
Ja akurat wierzę Ci na słowo, że masz nieogarnięte, tym bardziej, że nie ma Cię na miejscu non stop Ja na swoim miejscu przeważnie jestem, a też nie ogarniam No i na zdjęciach pokazujemy co najlepsze, zakłamujemy rzeczywistość i wpędzamy innych w kompleksy
Sezon jest dziwny, jak co roku Tylko co roku ta dziwność się czymś innym objawia

Moje róże też chorują, czuję się mocno bezradna w tym temacie - trzeba z tym żyć czy coś zadziałać żeby nie umarły???

Domów już prawie nie zauważam Zresztą, sąsiadów fajnych mam - mogą zostać
Co dolega Twoim różom? Plamistość? Mokry sezon masz.
antracyt 08:43, 07 sie 2024

Kordina napisał(a)
Masz takie maleńkie liszeczki pod spodem liści róż? Jutro znowu robię oprysk z Neem, ale jak się wkurzę to użyję w końcu chemii. Pozbędziesz się jednej populacji zaraz pojawia się następna i tak w kółko

Masz skoczka różanego? Mam kilka róż na których pojawia się co roku i pozbyć się go nie mogę. O chemii też już zaczęłam myśleć.
https://ptrosa.pl/2021/05/17/skoczek-rozany-nimulka-i-przymrozki-wiosna/
mrokasia 08:59, 07 sie 2024

Zuza, na fotkach to masz ogarnięte tak, że w kompleksy można wpaść.
Kapitalne światło miałaś. Ogród wygląda pięknie!
Juzia 09:10, 07 sie 2024

Ale wiesz, że jednemu może wydawać się nieogarnięte... a dla drugiego będzie idealnie?

Pięknie jest!
A na widok rabaty cienistej pod domkiem otworzyła mi się paszczęka
April 09:11, 07 sie 2024

Zuza, no głupio cały czas to samo powtarzać ale masz fantastyczny ten swój kawałek ziemi
No i żeby dodać coś mądrego, to ja sobie lata nie wyobrażam bez suszenia prania na słońcu, choć mam go mało. Kocham kłaść się wieczorem pod kołderkę pachnącą wiatrem i nagrzaną słonkiem. Dlatego jak tylko jestem w domu to od razu kołdrę wyrzucam na krzesła na taras No chyba że są goście w planach, to oszczędzam im tego widoku
Anda 11:35, 07 sie 2024

Zuza, masz piękny ogród, który broni się nawet przy wrednej pogodzie i w ciemnościach, więc tym bardziej na takich fotkach jest boski Bardzo mi się podoba tam u Ciebie

Oczywiście wolałabym go widzieć w słoneczku albo przynajmniej bez deszczu, ale i tak jestem zachwycona Klimat jest, sielsko jest, przestrzeń jest, rośliny fantastyczne, sąsiadów prawie nie widać - czego chcieć więcej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kordina 16:52, 07 sie 2024

antracyt napisał(a)

Masz skoczka różanego? Mam kilka róż na których pojawia się co roku i pozbyć się go nie mogę. O chemii też już zaczęłam myśleć.
https://ptrosa.pl/2021/05/17/skoczek-rozany-nimulka-i-przymrozki-wiosna/

To chyba nie skoczek, jakieś maleńkie liszki ok 5mm, ale jak spryskam to zanikają na jakieś 2-3 tyg, czyli akurat w czasie który jest polecany powtórny oprysk.
Magleska 21:40, 07 sie 2024

Zuza pięknie masz-nic mądrzejszego nie wymyślę

a wiadomo, że na fotkach trochę czarujemy rzeczywistość -tyle razy już pisałam ,że sama osobiście wolę mój ogród na zdjęciach niż na żywo
na fotkach wystarczy dobre światło ,szersze kadry ,lub zbliżenia z rozmazanym tłem i nie widać ,że coś tam do wyplewienia ,czy przycięcia jest
Magara 22:31, 07 sie 2024

antracyt napisał(a)

Domów już prawie nie zauważam Zresztą, sąsiadów fajnych mam - mogą zostać
Co dolega Twoim różom? Plamistość? Mokry sezon masz.

Szczęściara z Ciebie z tym niezauważaniem Jak to robisz?
Moje róże faktycznie w plamach, różnych - czarnych i żółtych, powinnam doczytać co z nimi ale ciągle coś wypada. Przeżyją bez interwencji???