Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Rojodziejowa 11:54, 28 sie 2024

Werbena to najpiękniej wygląda wg mnie w formie lasu. U mnie niby się wysiewa, ale te krzaczorki takie rozwalające się na boki rzadzieluchy.
antracyt 12:10, 28 sie 2024

Margo2 napisał(a)
Wystarczy troche deszczu, chłodniejszych dni i od razu chce się w ziemi grzebać.
Ja dopiero zamierzam kopać.
Teraz dogorywam. Choroba mnie powaliła
W tym roku jestem bardzo niezadowolona z warzywnika.
Nie miałam czasu wiosna na obsadzenie i teraz już powoli zaczyna świecić pustkami

Mi już się grzebać odechciało
Jeszcze raz szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę.

Wydaje mi się, że teraz w każdym warzywniku znajdują się już puste miejsca. Można je "zagospodarować" poplonem.
antracyt 12:12, 28 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Werbena to najpiękniej wygląda wg mnie w formie lasu. U mnie niby się wysiewa, ale te krzaczorki takie rozwalające się na boki rzadzieluchy.

Może masz dla nich za dobrą, wilgotną ziemię. W moich piaskach raczej stoją na baczność. Pokładają się tylko w truskawkach, tam mają więcej dobrego.
Basieksp 14:41, 28 sie 2024

Ja narazie mam takie patyki werbenowe czekam, aż zacznie mi się sama wysiewać, na taki las
antracyt 17:08, 28 sie 2024

Basiu, akurat w tym roku też ma prawie same patyki. W zeszłym roku pozbywałam się nadmiarów tak skutecznie, że ostały się resztki Mam nadzieję, że w przyszłym roku już będzie las
Magara 23:23, 28 sie 2024

Las werbenowy - fajny zamysł
Też bym najchętniej u siebie widziała w różnych miejscach, ale czasem rozsądek i rozum do mnie przemawiają
Mam werbenę na kilku rabatach i wiem ile czasu muszę poświęcić na wyrywanie siewek, z których nic nie będzie Więc werbenę jednak ograniczam, albo przynajmniej się staram
antracyt 16:56, 01 wrz 2024

Nie wiem jak u Was, ale u mnie od wczoraj przyjemnie 24stopnie na termometrze i słonko
Od rana planowałam oczyszczać kwiaty z suchulców, ale na razie głównie wyleguję się z kolejną kawą u ulubionych kawowych miejscach
Na tarasie w kokonie huśtawkowym.

a taczka czeka w gotowości...chwasty w kostce tarasowej też

Rojodziejowa 17:03, 01 wrz 2024

antracyt napisał(a)
Nie wiem jak u Was, ale u mnie od wczoraj przyjemnie 24stopnie na termometrze i słonko
Od rana planowałam oczyszczać kwiaty z suchulców, ale na razie głównie wyleguję się z kolejną kawą u ulubionych kawowych miejscach
Na tarasie w kokonie huśtawkowym.

a taczka czeka w gotowości...chwasty w kostce tarasowej też

U nas dziś też bardzo przyjemnie. Chwasty w kostce czekają i na mnie. Zakończyliśmy wakacje pizzą u Włocha. Kawka na hamaku teraz wskazana
Ale jak pogoda taka, że chciałoby się coś skubnąć w ziemi…
antracyt 17:07, 01 wrz 2024

W międzyczasie postanowiłam sportretować przytarasową dalię (w tym roku nie mam do nich serca i czasu) i specjalnie dla Helen różę White Climbing Iceberg na lawendowej. Odbudowała się ładnie po ataku czarnej plamistości i kwitnie w najlepsze. Helen ma ma u siebie przepiękny okaz, mam nadzieję że mój niedłudo dorówna mu w ilości kwiatów.

antracyt 17:12, 01 wrz 2024

Kolejną kawą wypiłam na ławce koło szklarni Oczywiście w odpowiednim towarzystwie