Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:31, 02 lut 2025

Kordina napisał(a)
No właśnie, świetne widoki

Widoki w dwa dni były rzeczywiście rewelacyjne, widoczność prawie idealna. Tatry prezentowały się super w oddali. Te mglisto-chmurzaste też ciekawe, bardziej groźne a mocny wiatr do tego podkęcał atmosferę.
antracyt 09:44, 02 lut 2025

Magara napisał(a)
Zuzku, Ty już po feriach? U nas chyba dopiero się będą zaczynać - nie ogarniam, bo mnie to w sumie nie dotyczy
Fotki ładne, ale te kikutki sosen... Ja od trzech tygodni jeszcze się nie odważyłam pójść głębiej do naszych pobliskich lasów

Ferie są podzielone terminowo na województwa. Gdzieś się kończą, gdzie indziej zaczynają, co roku inaczej, nudy nie ma

Widziałam ostatnio reportaż z okolic Bytowa, lasy połamane strasznie, straty pośniegowe bardzo duże i rozległe. Do lasów zakaz wstępu ze względów bezpieczeństwa.

Kikuty ze zdjęć to raczej inna sytuacja, inne powody destrukcji.
antracyt 09:48, 02 lut 2025

Alija napisał(a)
Widoki piękne, ale śniegu niewiele, takie bardziej przedwiośnie.
U nas ferie to chyba dopiero za dwa tygodnie, to już pewnie będzie wiosna, a może zima, trudno przewidzieć.

No właśnie, za pogodą teraz nie nadążysz. Mimo wszystko życzę Ci zimy i śniegu. Staw potrzebuje wody.
A wiesz, że w Szczyrku ograniczają naśnieżanie stoków? Wodę do produkcji śniegu biorą z jednego ze zbiorników retencyjnych, a on teraz już prawie pusty...
Basieksp 11:14, 02 lut 2025

Piękne widoki ja już nawet, średnio wiem kiedy są u nas ferie, dzieci duże, babcią jeszcze nie jestem, no i nie wiem kiedy ferie
antracyt 12:15, 02 lut 2025

Basiu, można jeszcze po korkach na drodze poznać - jak są ferie to korki w godzinach szczytu o połowę mniejsze
nicol21 22:20, 02 lut 2025

No trochę Ci się pozmieniało w tym ogrodzie, ogród pięknie dojrzewa.
Super, że jużw ub weekned udało ci się posprząać choć trochę - bo niby praca fizyczna, a jednak baterie ładuje...
Jakbyś chciała się jeszcze bardziej styrać to zapraszam do mnie dużo szans żeby się wykazać.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Margo2 21:19, 03 lut 2025

Widzę, że w tym roku obie zabrałyśmy się wcześniej za prace ogrodowe, żeby potem mieć mniej.
Mam już uprzątnięte suszki z całego przodu. Teraz będe czekała na okna pogodowe, żeby sprzątnąć resztę. Potem już tylko uprzątnę ziemię i powyrywam chwasty.
No i mam zamiar powalczyć teraz z czyszczeniem tuj. Nigdy tego nie robiłam
ewsyg 20:43, 04 lut 2025

Ogarniasz już pracę porządkowe i ja też. Już nie mogłam wysiedzieć w domu. Naładowałaś akumulatory , to dopiero teraz zaszalejesz w ogrodzie
antracyt 19:29, 05 lut 2025

nicol21 napisał(a)
No trochę Ci się pozmieniało w tym ogrodzie, ogród pięknie dojrzewa.
Super, że jużw ub weekned udało ci się posprząać choć trochę - bo niby praca fizyczna, a jednak baterie ładuje...
Jakbyś chciała się jeszcze bardziej styrać to zapraszam do mnie dużo szans żeby się wykazać.

Za zaproszenie podziękuję.
Tyrki u mnie dostatek
antracyt 19:41, 05 lut 2025

Margo2 napisał(a)
Widzę, że w tym roku obie zabrałyśmy się wcześniej za prace ogrodowe, żeby potem mieć mniej.
Mam już uprzątnięte suszki z całego przodu. Teraz będe czekała na okna pogodowe, żeby sprzątnąć resztę. Potem już tylko uprzątnę ziemię i powyrywam chwasty.
No i mam zamiar powalczyć teraz z czyszczeniem tuj. Nigdy tego nie robiłam

A wiesz, że ja tuj też jeszcze nie czyściłam, a w tym roku widzę, że brązowego w środku jest więcej. Mam nadzieję, że to nie ten nowy szkodnik.

Prace ogrodowe u mnie też przystopowała pogoda. W nocy temperatura spada nawet do -7. W weekend ma się pojawić okno pogodowe ze słońcem i wyższą temperaturą to wrócę do wycinki