Glinę mocno rozluźniłam korą już na etapie tworzenia rabaty. Ziemia nie jest zbita, ale wilgoć trzyma bardzo dobrze. Moim zdaniem epimedia nie są jakoś bardzo wrażliwe. 2 z 4 odmian rozrasta mi się super, pozostałe rosną, ale efektu dywanu z nich nie będzie
Tarasowe bujanie odstawiam na cieplejsze dni... do wtorku pogoda niesprzyjająca. Na szczęście bez gwałtownych zawirowań.
Jabłonka Freja już zaczęła gwiazdorzyć, podziwiam ją dzisiaj przez okno
Deszczu się nie spodziewałam. Może do Ciebie też taka niespodzianka zawita, pogoda na najbliższe dni pełna zawirowań. Trochę się najbliższych nocy boję. Niby w prognozach +1, ale u mnie to oznacza z reguły kilka stopni mniej.
Miejsce z cebulami jest powszechnie znane. Pomyłki pewnie się zdarzają, ale ja w dużej promocji kupowałam pod koniec grudnia i nie przejmowałam się tym za bardzo Zresztą wszystko szło do donic na taras i w razie mocnego zgrzytu zrobiłabym po prostu roszady. Na szczęście jestem bardzo zadowolona
Freja super, ten energetyczny kolorek robi niezłą robotę.
Jakie słodkie te małe tulipanki. Ciągle sobie powtarzam że musze kupić i ciągle zapominam.
Ciekawa jestem łączki w tym sezonie. Jakieś nowości dosiewałaś?
Nic nie dosiewałam. Tam jest tak gęsto, że musiałabym sadzonki robić, żeby miały szansę przebicia.
Dostałam od Ewy nasiona Wyżliny ciernistej, nawet wysiałam, ale chyba dam na hamakową. Łączka jest koszona raz w sezonie i bez sensu byliny w nią dawać.
Freja gwiazdorzy z daleka. Wyszło słońce i jeszcze podbija efekt Na zdjęciach kolor jest przekłamany a i tak wygląda dobrze.