Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 20:52, 31 paź 2025

To tyle z października. W listopadzie czeka mnie jeszcze wysadzenie kilku róż z donic i na tym zamierzam zakończyć sezon.
Czas się zabrać za dom, który od wiosny czeka na więcej uwagi

Idę sprawdzić co u Was słychać
Gosialuk 22:34, 01 lis 2025

U nas ładna pogoda nastała. Nawet w samym sweterku pochodziłam. Ogrodowo posadzone mam już wszystko. Jeszcze jakieś prace porządkowe mnie czekają, ale czas na wyjazd mam dopiero 10 listopada i zobaczymy czy pogoda dopisze.
U ciebie jeszcze trochę kolorów świeci. Ogólnie to chyba większość już nie ma weny ogrodowej. Chyba to lato wymęczyło trochę pogodowo brać ogrodniczą. Jeszcze z miesiąc lub dwa i zaczniemy tęsknić za nowym sezonem.
antracyt 14:41, 03 lis 2025

Gosia, mnie dużo bardziej od pogody zmęczyły życiowe zawirowania. No cóż, liczę że w końcu problemy ze mnie opadną jak listopadowe liście z drzew
antracyt 09:20, 04 lis 2025

Dla Vity
vita 10:00, 04 lis 2025

Ale urodzaj! Miło popatrzeć, własne rydze- moje marzenie Dzięki serdeczne, chyba jakiś kawałek trawnika w okolicy sosen przeznaczę na hodowlę, he he. Łatwo powiedzieć, ale jak widać, można mieć swoje grzyby w ogrodzie Dzięki Zuziu

Podzielam zachwyt nad jesiennymi dębolistnymi hortensjami Mam też taki sam tytoń o fioletowych kwiatach. Łazi po całym ogrodzie, inne tytonie mogłyby też tak się zachowywać, czyli kwitnąć do samych przymrozków. Mroziło już u Ciebie?
Kokesz 10:02, 04 lis 2025

antracyt napisał(a)
Dla Vity

To u Ciebie? W którym miejscu rosną? Ale czad
Juzia 10:31, 04 lis 2025

No i jeszcze swoje grzyby ma!!!!
Za dobrze
Kokesz 10:44, 04 lis 2025

Same tak urosły czy kupiłaś grzybnię? U mnie kiedyś maślak się raz zdarzył pod modrzewiem.
Próbowałam kiedyś po grzybobraniu, wyrzucać brzydsze grzyby pod świerki ale nic nie urosło.
Ciekawe czy dałoby się przenieść jednego malutkiego do mnie może by się kiedyś rozmnożyły
antracyt 11:43, 04 lis 2025

vita napisał(a)
Ale urodzaj! Miło popatrzeć, własne rydze- moje marzenie Dzięki serdeczne, chyba jakiś kawałek trawnika w okolicy sosen przeznaczę na hodowlę, he he. Łatwo powiedzieć, ale jak widać, można mieć swoje grzyby w ogrodzie Dzięki Zuziu

Podzielam zachwyt nad jesiennymi dębolistnymi hortensjami Mam też taki sam tytoń o fioletowych kwiatach. Łazi po całym ogrodzie, inne tytonie mogłyby też tak się zachowywać, czyli kwitnąć do samych przymrozków. Mroziło już u Ciebie?

Nie wiem jak to jest z kupną grzybnią, ale spróbować warto

Przymrozki już 2 razy u mnie były, ale ten tytoń rośnie w donicy pod szklarnią a tam nawet pomidor się uchował i próbuje dojrzeć.
Dostałam od znajomej nasiona tytoniu o drobnych zielonych kwiatkach. Nie pamiętam co to za jeden, w każdym razie nie Langsdorffii (tego mam). U niej się co roku wysiewa w dużych ilościach. Mam nadzieję, że u mnie też zechce.
antracyt 11:44, 04 lis 2025

Kokesz napisał(a)

To u Ciebie? W którym miejscu rosną? Ale czad

Na wakacyjnym