Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Kokesz 08:38, 21 lut 2020

antracyt napisał(a)
Miało padać, a świeci słońce - skorzystaliśmy z okazji i Promanalem opryskaliśmy cisy(na misecznika) i bukszpany(na miodówkę).

Krokus po otworzeniu okazał się zwyczajnie żółty

Czytam właśnie kiedy robić opryski preparatami olejowymi i znalazłam taką odpowiedź Mazana

Przy takiej temperaturze Preparat olejowy nie spełni swego zadania, gdyż szybko zgęstnieje. Dlatego ustalona jest średnia 10 - 12* C.
antracyt 09:12, 21 lut 2020

Dzięki No to czekam, zresztą i tak leje non stop dzisiaj.

Na jutro zamówiłam sobie brak opadów. Nie musi być ciepło, nie musi być słońce, byle nie było deszczu. Będę miała w domu 10 dziesięciolatek i przewidziane jest ognisko. Mam nadzieję, że wypali, bo jak takie stado będzie marudne, że ogniska brak, to ja tego nie wytrzymam
sylwik69 11:05, 21 lut 2020

antracyt napisał(a)
Dzięki No to czekam, zresztą i tak leje non stop dzisiaj.

Na jutro zamówiłam sobie brak opadów. Nie musi być ciepło, nie musi być słońce, byle nie było deszczu. Będę miała w domu 10 dziesięciolatek i przewidziane jest ognisko. Mam nadzieję, że wypali, bo jak takie stado będzie marudne, że ogniska brak, to ja tego nie wytrzymam

Trzymam kciuki za sobotę bez deszczu
antracyt 18:48, 23 lut 2020

Pogoda w sobotę była według zamówienia. Bez deszczu, z lekkim wiatrem. Ognisko się odbyło, towarzystwo zadowolone, objedzone pieczonym chlebem Jedynie łączka krokusowa odrobinę ucierpiała, bo dziewczyny urządziły sobie zawody w przeskakiwanie jej (i nie wszystkim się niestety udało)...
antracyt 12:59, 24 lut 2020

Już za chwileczkę, już za momencik na przedwiośniu człowiek się ciesz z takich drobiazgów - Zawilec grecki. W zeszłym roku w takiej fazie był prawie miesiąc później.
galgAsia 13:03, 24 lut 2020

Zuza, a kiedy sadzi się cebulki zawilca greckiego? To jest ten niebieściutki?
Ale masz fajnie, ja dopiero będę je sadziła... A u mnie przeżyły przylaszczki i już nie mogę się doczekać ich pierwszego kwitnienia
antracyt 13:08, 24 lut 2020

Chyba jesienią je sadziłam. Ten mój jest biały - rabata z założenia miała być biało-zielona (miała ). Przylaszczek zazdroszczę, bardzo mi się podobają, tylko u mnie bardziej kwaśno niż zasadowo.
deszczowymaj 13:49, 24 lut 2020

antracyt napisał(a)
Już za chwileczkę, już za momencik na przedwiośniu człowiek się ciesz z takich drobiazgów - Zawilec grecki.

Tak to prawda ..na przedwiośniu to każdy nowy kiełek.. pączek ..ździebełko ..sprawia radość jak wygrana w totka
Kokesz 14:41, 24 lut 2020

Ooo, to muszę zajrzeć pod moje gałązki świerkowe, może też już się u mnie zawilce pokazały Zostawiłam w ubiegłym roku nasionka, mam nadzieję, że się wysiały
antracyt 18:30, 24 lut 2020

A jakie zawilce wysiałaś? Mojej mamie gajowe się roznoszą po ogrodzie jak szalone, zastanawiam się tylko czy to przez nasiona czy kłącza.