Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 21:14, 25 lut 2020

Ach, długo by opowiadać. Powiedzmy, że została źle położona i zaczęła odchodzić od ścian... Do tego kolor był domawiany, bo zabrakło. Osoba, która go kładła "pomyliła się" i położyła kolory z dwóch różnych partii na jednej ścianie (oczywiście odcień tylko "nieznacznie" się różnił). A że ściany są antracytowe to: nieznacznie oznacza znacznie. Oczywiście wcześniej powtarzałam kilka razy, że nową partię na nową ścianę trzeba dać... Ekipa "usterka" - kolejna zresztą w naszej historii budowy domu. W tym wypadku już gorzej być nie może, co oznacza, że za chwilę będzie lepiej
Helen 21:27, 25 lut 2020

Zuzia, pisząc elewacja - masz na myśli jakieś ocieplenie czy tylko tynk na ociepleniu bądź murze?
antracyt 21:29, 25 lut 2020

Tynk na ociepleniu
Helen 21:36, 25 lut 2020

antracyt napisał(a)
Tynk na ociepleniu

My ocieplaliśmy dom i robiliśmy tynki latem w 2018 r.
Wtedy fachowiec mi tłumaczył, że do późnej jesieni, a czasami nawet zimą można ocieplać dom, ale tynki kładzie w miesiącach V-X (zazwyczaj). Ja się na tym totalnie nie znam, ale fachowiec ociepla domy ok. 20 lat.

Ani trochę nie chcę Ciebie wprowadzać w błąd ani denerwować, tak tylko słyszałam...
antracyt 21:45, 25 lut 2020

Hmmm, ciekawe... cieszyłam się, że będzie ładniej zanim rośliny się na dobre obudzą. Pogadam jutro o tym, może planowane jest usuwanie starego tynku aż do maja i wtedy nałożenie nowego - czuję, że dzisiaj będę miała ciekawe sny
Helen 21:50, 25 lut 2020

antracyt napisał(a)
Hmmm, ciekawe... cieszyłam się, że będzie ładniej zanim rośliny się na dobre obudzą. Pogadam jutro o tym, może planowane jest usuwanie starego tynku aż do maja i wtedy nałożenie nowego - czuję, że dzisiaj będę miała ciekawe sny

Zuzia, absolutnie nie było moją intencją wprowadzić Ciebie w niewłaściwy nastrój lub brak snu. Jeżeli za dużo napisałam, to wielkie sorry...
antracyt 21:56, 25 lut 2020

Spokojnie, żartowałam Tak naprawdę dziękuję Ci za tą informację.
Pszczelarnia 09:58, 26 lut 2020

To (elewacja) jeszcze przede mną. Ty czekasz jak na zbawienie, a ja uciekam od tematu jak mogę.
antracyt 10:11, 26 lut 2020

Oj ja tak już ponad 2 lata na nią czekam. U Ciebie nie widać, że elewację trzeba zrobić (przynajmniej na zdjęciach). U mnie wygląda to tak, jakbyśmy mieli cały czas ocieplenie niedokończone - z daleka, z bliska jeszcze gorzej. Do tego zareklamowałam nowe (również długo wyczekiwane) drzwi, bo zamiast matu przyjechały we wściekłym połysku (jak u lakiernika samochodowego). Matowe miały przyjechać 2 tygodnie temu... i cisza. Przyszłościowo zostanie nam jeszcze taras + obejście domu + front w płytkach (razem ok 90mkw), ale ze względów finansowych to już na pewno nie w tym roku. Pierwszy w kolejce jest zresztą płot na nowej części. Wygrana w totolotka by się przydała, bo przecież marzy nam się jeszcze sauna (mam nadzieję, że uda się rozpocząć jej budowę tej jesieni, jak poprzestawiam rabaty)
A czemu Ty tak się boisz ruszania elewacji? Ze względu na wiek budynku? Ciekawa jestem jaki kolor i fakturę jej wybierzecie.
Wiolka5_7 10:53, 26 lut 2020

My mamy ekipę zaklepaną na kwiecień, na położenie tynku strukturalnego....czekałam na to z niecierpliwością....
Ale z drugiej strony mam nadzieje,ze szybko sobie pójdą.... i mi roslin nie zniszczą...

Masz rację wygrana w totolotka by się przydało,bo kosztuje to wszystko bardzo dużo kasy....no ,ale z drugiej strony robi się na lata, więc ...
Życzę Ci zadowolenia z ekipy i etapu końcowego