Kurcze, a ja swoje 4 wszystkie odmianowe kupiłam i żadnej odmiany nie pamiętam Mówisz, że się modne zrobiły? W zeszłym roku w drogim centrum ogrodniczym kupowałam za grosze. Teraz żałuję, że tak mało wzięłam. One u mnie rosną o wiele lepiej niż runianka, a niby ziemię mam raczej kwaśną.
Moje 3 (nie wiem jakie) mają kwiaty wysoko ponad liście, a jedno ma liście spore i jest dużo wyższe, ale kwiatów nie widziałam. Może to jest to, o którym piszesz? Ale i tak je lubię, bo fajnie oplata bukszpan.
Zajrzałam pod liście i rzeczywiście są ślady po kwiatach. Czy to jest czerwone?
Ja mam czerwone i jest podobne do Twojego, tylko moje ma mniejsze listki - ale może to kwestia wieku. Faktycznie kwiatki ma nisko i w takim razie troszkę żałuję, że nie wzięłam tego na targach, ale te sadzonki były takie niewyględne Tak czy inaczej ładne to jest właśnie przez tą delikatność i nienarzucanie się
Trochę mniejszego listki ma to, kwitnie(już kończy)na żółto, kwiaty były całkiem spore.
A te mają listki dużo mniejsze, ale o wiele więcej kwiatów. Różowe/fioletowe już kończy.
Przypomniało mi się, że białe to Epimedium Younga Niveum
Nie wiem skąd to nagłe olśnienie, ale proszę bardzo
Te Lilafee z kwiatów nawet podobne do moich, ale nazwa nic mi nie mówi za to Sulphureum coś mi świta