Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 10:28, 26 maj 2021

inka74 napisał(a)
Patrzę na twoje zdjęcie teraz dodane i mimo dużego terenu to tak bliskie sąsiedztwo z dużymi domami może być męczące, szczególnie, że jeszcze niedawno nic tam nie było. Oby drzewa szybciej rosły )) zaczynam błogosławić tuje u sąsiadów, moje posadzone drzewa i układ domów, jaki mamy. Mimo iż wszystko słychać to na tarasie nikt mnie nie podgląda. Małą mam przestrzeń ale wydzieloną własną.

No właśnie, ten układ domów wyjątkowo niekorzystny. Pomijając mój komfort, to taras giganta skierowany jest np idealnie na północ.
inka74 10:50, 26 maj 2021

jeżeli na tarasie chce spożywać w dzień posiłek to jest to dla niego bardzo korzystny układ - będzie miał cieniste miejsce ja jeden z tarasów teraz jak bym budowała, ten letni bym zrobiła od północy właśnie. Na tarasie pd-zach. jaki mam, mimo iż jest pod dachem to nie da się w dzień wysiedzieć. Obiadu na dworze w weekend nie mamy gdzie zjeść za to na poranne posiedzenie i wieczorne jest bardzo OK.
antracyt 11:04, 26 maj 2021

No może, rzeczywiście na tarasie mamy gorąco, ale kąt "jadalny" ustawiliśmy gdzie indziej
Basieksp 11:10, 26 maj 2021

Oby byli to fajni sąsiedzi chociaż coś, może na mały plus a i oni będą chcieli trochę prywatności i będą się zasłaniać jakimś roślinami, może nie będzie tak źle
Kokesz 11:28, 26 maj 2021

Tak sobie pomyślałam, że jak odkręcę dekiel od beczki to też będę miała mini oczko

Edit.

Tylko bałabym się żeby się jeże nie potopiły...
Basieksp 11:39, 26 maj 2021

O u mnie też jest jeż o nim nie pomyślałam, bo też o takim małym oczku myślałam, ale chyba sobie odpuszczę ten pomysł, no i Aza miałaby poidełko, woda nie byłaby za ładna przy niej
antracyt 11:41, 26 maj 2021

Dziewczyny, widziałam kiedyś taki patent na psy i dzieci. W niewielkim oczku wodnym wstawiono poniżej poziomu wody sztywną siatkę o drobnych oczkach dla bezpieczeństwa. Siatki nie było widać, bo sporą część powierzchni wody pokrywały rośliny. Może na jeże też mogłoby się to sprawdzić? Trzeba by podpytać kogoś, kto ma z nimi większe doświadczenie, czy małe nóżki sobie na siatce poradzą.
Jak na razie moj pies i kot wybierają do picia wodę z poidełek dla ptaków, a pies uwielbiam wręcz podpisać gnojówkę pokrzywową(na pierwszym etapie tworzenia).
antracyt 11:44, 26 maj 2021

Basieksp napisał(a)
Oby byli to fajni sąsiedzi chociaż coś, może na mały plus a i oni będą chcieli trochę prywatności i będą się zasłaniać jakimś roślinami, może nie będzie tak źle

Sąsiedzi na razie są sympatyczni, chociaż z natury dość głośni i towarzyscy. Już teraz co weekend jest tam sporo gości
Basieksp 11:51, 26 maj 2021

antracyt napisał(a)

Sąsiedzi na razie są sympatyczni, chociaż z natury dość głośni i towarzyscy. Już teraz co weekend jest tam sporo gości

Goście pewnie tak ma początku, później się nacieszą nowym domem i się wszystko trochę uspokoi
antracyt 12:01, 26 maj 2021

Basiu, akurat w tym wypadku ma inne przeczucie
Gdyby się wybudowali kilka lat wcześniej, to mogliby się z naszymi nieletnimi i ich koleżeństwem przekrzykiwać Teraz nieletnie już na tym etapie, że raczej szeptem i chichotami się posługują.