Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Yenna 13:10, 26 maj 2021

antracyt napisał(a)

Z kolejnymi drzewami na razie się wstrzymuję, przeliczyłam ostatnio ile na nie wydałam w zeszłym roku...na ten rok wystarczy

Czyli w weekend na Wiosenny Targ Ogrodniczny się nie wybierasz?
antracyt 13:30, 26 maj 2021

Haha, no patrz, zapomniałam o nim
Pojadę jedynie z gotówką i to mocno okrojoną, tak dla bezpieczeństwa
Gosialuk 18:47, 26 maj 2021

Dyskomfotu sąsiedzkiego nie zazdroszczę, ale nic na to nie można poradzić.
A lokalizację tarasu od północy popieram, sama tak wybrałam.
Rano jemy śniadanko po jego wschodniej stronie, w słoneczku, w południe jest przyjemny cień, a o zachodzie, w zależności od pogody wschód lub zachód jest okupowany.
W moim rodzinnym domu mieliśmy taras od południa i to była patelnia, na której nie dało się wysiedzieć, dopiero jak siostra zrobiła zadaszenie, to zrobiło się fajnie.
Roocika 19:01, 26 maj 2021

Zuzia, już nie pamiętam, czy chwaliłam oczko? Jak nie to chwalę, jeszcze roślinki i już.
Bardzo fajnie Wyszło, super ten konar wygląda.
U nas jednak będzie "suche" oczko o zupełnie innej funkcji, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Domów nie zazdroszczę, u nas też boom budowlany. Mamy problem z dźwiękiem, z uwagi na położenie w dolinie łapiemy dźwięki z okolicy.
antracyt 21:00, 26 maj 2021

Asia, Ty masz wody i wilgoci pod dostatkiem, rozumiem potrzebę "suchego" oczka. Za pochwały dziękuję, też nie pamiętam czy już były, ale nigdy ich za wiele
antracyt 21:10, 26 maj 2021

Gosialuk napisał(a)
Dyskomfotu sąsiedzkiego nie zazdroszczę, ale nic na to nie można poradzić.
A lokalizację tarasu od północy popieram, sama tak wybrałam.
Rano jemy śniadanko po jego wschodniej stronie, w słoneczku, w południe jest przyjemny cień, a o zachodzie, w zależności od pogody wschód lub zachód jest okupowany.
W moim rodzinnym domu mieliśmy taras od południa i to była patelnia, na której nie dało się wysiedzieć, dopiero jak siostra zrobiła zadaszenie, to zrobiło się fajnie.

No to pewnie będą zadowoleni z lokalizacji tarasu. Dzisiaj, w ciągu dnia pojawił się jeszcze jeden element, nie wiem czy nie gorszy od wielkich okien tarasowych... pociągnęli szambo ekologiczne z wywietrznikami wzdłuż działki, całkiem przy naszym płocie. Ryczeć mi się chce dosłownie. Ostatni wywietrznik przypada idealnie przy mojej (przyszłej/pewnie niedoszłej) ławce wśród róż historycznych, które dla zapachu wybierałam... Róże już posadzone, część zapączkowana, miało być tak pachnąco, z widokiem na szklarnię.
Anda 21:36, 26 maj 2021

A to tak można? Przepisy jakoś tego nie regulują?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 21:44, 26 maj 2021

Masakra, niefajnie...
mrokasia 22:21, 26 maj 2021

Ożesz....
antracyt 22:25, 26 maj 2021

Helen, Kasiu, żebyście wiedziały...
Ewa, zmieścili się w przepisach co do centymetra... przemierzyłam. Wyczytałam, że musi być też odpowiednia odległość nasadzeń drzew i większych krzewów, ciekawe co będą w związku z tym wzdłuż granicy z nami sadzić, żeby się wizualnie odgrodzić. Może nic... Mam juz dosyć tego tematu na dziś.