Fajnie wyszło oczko (choć dziwnie to brzmi)
Moje roślinki przyszły wczoraj, nie miałam czasu obfocić, może dzisiaj dam radę. Osoka aloesowata mnie zachwyciła, jest piękna i elegancka, polecam
No i muszę chyba wziąć urlop, żeby się rozprawić z moim oczkiem...
Świetne jest to oczko. A dom w kadrze to bym jakimiś drzewami większymi przesłoniła bo centralnie jest na wasz taras z oknami. Ale może masz już tam drzewa ale niskie jeszcze... jedno dojrzałam szpaler wysoki bym dała normalnie jakby mi coś takiego wyrosło z widokiem na taras.
Kurcze, a ja ją chyba z koszyka usunęłam, muszę w takim razie dodać jeszcze raz Zdjecia zrób koniecznie, będzie mi łatwiej z ilościami trafić Chciałam dopiero za ok 2tyg obsadzać, ale nie wiem, czy nie zamówię już teraz i zaznaczę termin późniejszej przesyłki. Żeby asortyment się nie skurczył
Urlop niezbędny
Haha, drzewa już są ale ten dom jest na tyle blisko i w maksymalnej dopuszczalnej wysokości, że cokolwiek zrobię, to i tak tylko efekt połowiczny uzyskam. Super wysokich drzew w osi widokowej dać nie chcę, bo mocno zaburzy to równowagę nasadzeń w ogrodzie. Okna i drzwi tarasowe zasłania z perspektywy mojego tarasu śś. Dosadziłam drugą, żeby wielkie okno obok przysłoniła, ale to pewnie za 2 lata się stanie. Dalej mam jabłonkę ozdobną, magnolię Elizabeth (niech szybko rośnie ) i lipę. Te drzewa mam nadzieję zasłonią mi widok z kąta wypoczynkowego pod drewutnią. A moje zacisze hamakowe powinien przysłonić mini sad. No ale z balkonu na piętrze to i tak zawsze będziemy widoczni A za miesiąc z tarasu będę miała jeszcze widok na dom szkieletowy, na szczęście sporo niższy...(tu też już nasadzenia poczyniłam, tylko ich jeszcze za bardzo nie widać) Czekam jeszcze na rozpoczęcie budowy z prawej strony starej części ogrodu, teren niedawno został sprzedany. Bum budowlany dopadł naszą okolicę...
Dom szkieletowy stanie tam, gdzie ten żółty mini dzwig(?) A po prawej widać kolejny dom z balkonami skierowanymi na moją hamakową...normalnie pełna inwigilacja
Oczko bardzo fajne, mnie też marzy się jakieś takie Tylko chwilowo - przejściowo nie wiem, gdzie miałoby być
Sąsiedztwa rosnącego jak na drożdżach nie zazdroszczę wcale . Człowiek lubiący przestrzeń może zapaść na klaustrofobię Ale za to można sadzić drzew ile chcieć Zawsze to jakiś plusik