Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 19:53, 25 maj 2021

Alija napisał(a)
Pięknie wyszło Ci to obramowanie oczka, podoba mi się.
A wielosił u mnie jeszcze nie kwitnie, powojnik zresztą też.

Dziękuję
Cześć wielosiłów, te najmłodsze, też jeszcze w pąkach czeka.
Mgduska 09:19, 26 maj 2021

Fajnie wyszło oczko (choć dziwnie to brzmi)
Moje roślinki przyszły wczoraj, nie miałam czasu obfocić, może dzisiaj dam radę. Osoka aloesowata mnie zachwyciła, jest piękna i elegancka, polecam
No i muszę chyba wziąć urlop, żeby się rozprawić z moim oczkiem...
inka74 09:31, 26 maj 2021

Świetne jest to oczko. A dom w kadrze to bym jakimiś drzewami większymi przesłoniła bo centralnie jest na wasz taras z oknami. Ale może masz już tam drzewa ale niskie jeszcze... jedno dojrzałam szpaler wysoki bym dała normalnie jakby mi coś takiego wyrosło z widokiem na taras.
antracyt 09:32, 26 maj 2021

Kurcze, a ja ją chyba z koszyka usunęłam, muszę w takim razie dodać jeszcze raz Zdjecia zrób koniecznie, będzie mi łatwiej z ilościami trafić Chciałam dopiero za ok 2tyg obsadzać, ale nie wiem, czy nie zamówię już teraz i zaznaczę termin późniejszej przesyłki. Żeby asortyment się nie skurczył
Urlop niezbędny
antracyt 09:48, 26 maj 2021

inka74 napisał(a)
Świetne jest to oczko. A dom w kadrze to bym jakimiś drzewami większymi przesłoniła bo centralnie jest na wasz taras z oknami. Ale może masz już tam drzewa ale niskie jeszcze... jedno dojrzałam szpaler wysoki bym dała normalnie jakby mi coś takiego wyrosło z widokiem na taras.

Haha, drzewa już są ale ten dom jest na tyle blisko i w maksymalnej dopuszczalnej wysokości, że cokolwiek zrobię, to i tak tylko efekt połowiczny uzyskam. Super wysokich drzew w osi widokowej dać nie chcę, bo mocno zaburzy to równowagę nasadzeń w ogrodzie. Okna i drzwi tarasowe zasłania z perspektywy mojego tarasu śś. Dosadziłam drugą, żeby wielkie okno obok przysłoniła, ale to pewnie za 2 lata się stanie. Dalej mam jabłonkę ozdobną, magnolię Elizabeth (niech szybko rośnie ) i lipę. Te drzewa mam nadzieję zasłonią mi widok z kąta wypoczynkowego pod drewutnią. A moje zacisze hamakowe powinien przysłonić mini sad. No ale z balkonu na piętrze to i tak zawsze będziemy widoczni A za miesiąc z tarasu będę miała jeszcze widok na dom szkieletowy, na szczęście sporo niższy...(tu też już nasadzenia poczyniłam, tylko ich jeszcze za bardzo nie widać) Czekam jeszcze na rozpoczęcie budowy z prawej strony starej części ogrodu, teren niedawno został sprzedany. Bum budowlany dopadł naszą okolicę...
Dom szkieletowy stanie tam, gdzie ten żółty mini dzwig(?) A po prawej widać kolejny dom z balkonami skierowanymi na moją hamakową...normalnie pełna inwigilacja
galgAsia 10:04, 26 maj 2021

Oczko bardzo fajne, mnie też marzy się jakieś takie Tylko chwilowo - przejściowo nie wiem, gdzie miałoby być

Sąsiedztwa rosnącego jak na drożdżach nie zazdroszczę wcale . Człowiek lubiący przestrzeń może zapaść na klaustrofobię Ale za to można sadzić drzew ile chcieć Zawsze to jakiś plusik
Kokesz 10:08, 26 maj 2021

Kurczę, faktycznie jesteś otoczona z każdej strony...
Trzeba się uzbroić w cierpliwość aż żywopłot i drzewa podrosną.
Mojej inwigilacji nie mam szans zasłonić
antracyt 10:13, 26 maj 2021

Haha, Renata, z Tobą nie mam szans konkurować w tej kwestii
inka74 10:15, 26 maj 2021

Patrzę na twoje zdjęcie teraz dodane i mimo dużego terenu to tak bliskie sąsiedztwo z dużymi domami może być męczące, szczególnie, że jeszcze niedawno nic tam nie było. Oby drzewa szybciej rosły )) zaczynam błogosławić tuje u sąsiadów, moje posadzone drzewa i układ domów, jaki mamy. Mimo iż wszystko słychać to na tarasie nikt mnie nie podgląda. Małą mam przestrzeń ale wydzieloną własną.
antracyt 10:19, 26 maj 2021

galgAsia napisał(a)
Oczko bardzo fajne, mnie też marzy się jakieś takie Tylko chwilowo - przejściowo nie wiem, gdzie miałoby być

Sąsiedztwa rosnącego jak na drożdżach nie zazdroszczę wcale . Człowiek lubiący przestrzeń może zapaść na klaustrofobię Ale za to można sadzić drzew ile chcieć Zawsze to jakiś plusik

Zbiornik wodny, choćby taki mini chodził za mną od bardzo dawna i akurat teraz wymysliło mi się miejsce, czego i Tobie życzę
Z kolejnymi drzewami na razie się wstrzymuję, przeliczyłam ostatnio ile na nie wydałam w zeszłym roku...na ten rok wystarczy