Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 15:13, 12 cze 2021

Emelie, mimo wymuszonego zeszłorocznego ostrego cięcia i uszkodzenia korzeni przez brukarzy postanowiła, że też kwiatami się pochwali(na razie jeszcze nieśmiało). Nie przeszkadza jej nawet plaga skoczka różanego, która w tym roku opanowała już prawie wszystkie róże. Nie wiem jak się paskud pozbyć, po ogrodzie biegają mi jeże, nie chcę chęmia pryskać.

Trochę zbliżeń różanki. Nie podoba mi się w tym roku całościowo. Brakuje lwich paszczy i jest za pstrokato, coś mi zgrzyta. Niektóre bodziszki przesadziły ze wzrostem, muszę je wgłąb rabaty przenieść. A najgorsze są nieskończone domy w tle.

A tutaj powstał koszmar kolorystyczny. Nie mogę się zdecydować, czy przesadzić niebieskiego bodziszka, czy MW.
Kokesz 15:49, 12 cze 2021

Ten bladoróżowy bodziszek jest śliczny
Pamiętasz nazwę?
inka74 16:26, 12 cze 2021

Piękny mak. Mam identyczny mój miał być biały. Przez dwa lata nie raczył zakwitnąć. Teraz dopiero 3 kwiatki wypuścił. Róż kwitnących zazdroszczę. Moje dopiero w pąkach.
antracyt 17:28, 12 cze 2021

Kasya napisał(a)
Ale ostrozki piekne…

W zeszłym roku kupiłam chyba na przecenie, na pewno za grosze. Myślałam, że zimy nie przetrwa, a ona się mocno rozrosła Bo to jedna jest, ale spora.
antracyt 17:40, 12 cze 2021

Kokesz napisał(a)
Ten bladoróżowy bodziszek jest śliczny
Pamiętasz nazwę?

Pomylony nn
antracyt 17:56, 12 cze 2021

inka74 napisał(a)
Piękny mak. Mam identyczny mój miał być biały. Przez dwa lata nie raczył zakwitnąć. Teraz dopiero 3 kwiatki wypuścił. Róż kwitnących zazdroszczę. Moje dopiero w pąkach.

Mój też w zeszłym roku nie kwitł, w tym ma kwiatów sporo.
Większość róż mam jeszcze w pąkach i piwonie też czekają. Babcina jest bardzo blisko.

Basieksp 18:00, 12 cze 2021

Ładna ta dzikuska za płotem
Gosialuk 20:44, 12 cze 2021

Ostróżki śliczne i róże też. A ten różowy bodziszek to może być Vision Pink, takiego sobie kupiłam.
tulucy 22:19, 12 cze 2021

U mnie to samo, skoczek wszędzie i też nie pryskam, bo nie lubię chemii.ale spróbuję wrotyczem chyba. Mam dużo suchego, to zaleję wodą i potem podleję wszystkie.
antracyt 08:35, 13 cze 2021

Basiu, takie róże bardzo mi się zawsze przy drogach podobały. Mają taki ładny, fontannowy pokrój i czerwone owoce jesienią. Szkoda by było usunąć taką dziką piękność, skoro już się pokazała w ogrodzie i to w miejscu, gdzie nie przeszkadza

Gosiu, to rzeczywiście może być ten bodziszek.

Łucjo, mam świeże dostawy wrotyczu za płotem, nie wiem tylko, czy czekać na kwiaty?