Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 13:06, 25 cze 2021

Rozpoczął się czas lawendy i śś

A także mniej oczywistych o tej porze
Anda 16:37, 25 cze 2021

Są jednak rośliny terminatory, na które zawsze można liczyć

W szkółce po nawałnicach najlepiej wyglądają róże Hansestadt Rostock. Nic im nie jest ani w palącym słońcu, ani po burzy ulewnej. Jeśli jeszcze nie masz, a Ci się podoba, to polecam

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 16:43, 25 cze 2021

No ta hortensja to jakaś bardzo szybka
antracyt 21:07, 25 cze 2021

Anda napisał(a)
Są jednak rośliny terminatory, na które zawsze można liczyć

W szkółce po nawałnicach najlepiej wyglądają róże Hansestadt Rostock. Nic im nie jest ani w palącym słońcu, ani po burzy ulewnej. Jeśli jeszcze nie masz, a Ci się podoba, to polecam

Ta róża to nawet trochę podobna do mojej nn
Alija 21:21, 25 cze 2021

antracyt napisał(a)

Pięknie kwitną róże. A mnie patrząc na Twoje zdjęcia coraz bardziej podobają się penstemony,
te są piękne.
antracyt 21:30, 25 cze 2021

Kasya napisał(a)
No ta hortensja to jakaś bardzo szybka

To dębolistna. Nie pamiętam, czy w zeszłym roku też jej się tak spieszyło.

Udało mi się jakoś zebrać i trochę podziałać. Wymieniłam skład w donicach przed domem. Hosty nie czuły się w nich za dobrze i ostatecznie wylądowały na cienistej. Odchwaściłam połowę skrzyń warzywnych i rozpoczęłam ogarnianie grabowej. Zakupione na targach bodziszki, nie są niestety Rozanne, tylko jakieś bardziej w fiolecie... Dosadziłam do nich rozchodniki i połączyłam z sesleria od Helen. Jak towarzystwo zmężnieje powinno stworzyć klasyczny, łatwy w obsłudze zestaw. W tym miejscu czegoś takiego potrzebowałam. Mam nadzieję, że bodziszki będą kwitły odpowiednio długo.

antracyt 21:33, 25 cze 2021

Alija napisał(a)

Pięknie kwitną róże. A mnie patrząc na Twoje zdjęcia coraz bardziej podobają się penstemony,
te są piękne.

A do tego są zupełnie bezproblemowe i spokojnie przetrzymały ostatnią zimę. W zeszłym roku po raz pierwszy trafiły do mojego ogrodu i na pewno zostaną.
Rench 17:26, 27 cze 2021

antracyt napisał(a)
Asiu, na pewno nie wszystkie, ale liczę, że cześć powinna.

U ciebie już kwitną dalie ?? Ja czekam z niecierpliwością, na nowe nabytki. Kupowałam w różnych miejscach.

antracyt 21:56, 27 cze 2021

Ano kwitną Kolejne też już w zaawansowanych pąkach, niestety część straciłam przy ostatnich zawirowaniach pogodowych. Nowe kupiłam w miejscu poleconym przez Ciebie

Taki prezent bez okazji dzisiaj dostałam

proszę nie patrzeć na królową w tle...nawałnice bardzo mocno ją potargały...
Magleska 22:24, 27 cze 2021

fajny prezent
mój podobny -dziś zakończył żywot -usiadłam i spadłam haha .....ale wisiał od zeszłego sezonu przy domku ogrodnika ,pewnie sznurki na mrozie sparciały ....albo waga moja nie teges
schowaj po sezonie

dalie śliczne i inne obrazki też penstemony uwielbiam i zamierzam im pozwolić się wysiać