Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 10:07, 22 cze 2021

Przycięta mocno Elfe też jest cała w pąkach, tylko jej zza sąsiednich roślin nie widać. Przeżyła tą zimę bez kopczyka. Za nią pięknie prezentuje się już penstemon. Mieli tworzyć ładny duet, ale Elfe mu nawet "do pasa" nie sięga

Czy Golden Celebration ma normalnie takie zwieszone kwiaty, czy to z powodu młodego wieku? Obok, w nogach wszystkiego innego mam różaną miniaturkę, doniczkoego pochodzenia. Nie wiem, gdzie jej miejsce znaleźć, kolorem pasuje tylko do tej rabaty. Niestety wszystko dookoła jest o wiele wyższe i mocno ją zacienia. Cały "krzew" ma ok 30cm wysokości

Na koniec trzy nie róże

jolanka 14:29, 22 cze 2021

Dawno u Ciebie nie byłam a tu tak różano się zrobiło. Nieważne, że nówki, ważne, że kwitną pięknie. Lykkefund zaczyna być wszędzie hitem, chyba się skuszę
Piesokot świetny
Catalinasdiary 14:58, 22 cze 2021

Kusicie na wątkach tą Lykkefund aż jej miejsca zaczynam szukać ;p
antracyt 14:59, 22 cze 2021

Jolu, też zaobserwowałam zwiększoną popularność tej róży na O Moją nabyłam 3 lata temu, jako maleństwo z gołym korzeniem. Masy nabiera szybko, pachnie przepięknie, o wyglądzie podczas kwitnienia nie wspomnę. Do tego rośnie bezproblemowo i jesienią ma bardzo ładne, pomarańczowe owoce. Jeżeli masz miejsce, to kupuj
Rzeczywiście, jeszcze bardziej różano w tym roku się u mnie zrobiło. Doszło ziemi, to mogłam nabywać chciejstw
Piesokot dzisiaj odpoczywa w domu i chyba cieszy się z chłodu.
ps. Ja do Ciebie regularnie po cichu zaglądam

Takie "wiązanki" na koniec roku szkolnego zmajstrowałam dla nauczycieli instrumentów
antracyt 15:05, 22 cze 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Kusicie na wątkach tą Lykkefund aż jej miejsca zaczynam szukać ;p

Miejscówka musi być całkiem spora

To chyba ostatnie zdjęcie z piwonią w tym roku. Po kolejnej dzisiejszej ulewie wszystkie leżą, albo zostały bez płatków

Agatorek 21:41, 23 cze 2021

antracyt napisał(a)

Miejscówka musi być całkiem spora

To chyba ostatnie zdjęcie z piwonią w tym roku. Po kolejnej dzisiejszej ulewie wszystkie leżą, albo zostały bez płatków

Śliczna kompozycja
Yenna 09:36, 24 cze 2021

Ale u Ciebie jest różanie

Dosięgła Cię burza stulecia? Czy tylko bokiem zahaczyło?
antracyt 10:23, 24 cze 2021

Dosięgła, przez co sporo róż już zakończyło spektakl, nawet nie mam czasu ich poczyścić. Do tego połamało mi niektóre dalie, budleje, pomidory w szklarni i całkiem sporą ilość roślin wszelakich. Próbowałam podnosić, ale z marnym skutkiem. Trudno, w tym roku i tak mam ogród wyjątkowo nieidealny...
antracyt 10:25, 24 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Śliczna kompozycja

Już bez piwonii, ale za to za chwilę z Chopinem. Mądrala przeczekał upały, ulewy i zawieruchy i dopiero zaczyna kwitnienie.
Mgduska 10:58, 24 cze 2021

antracyt napisał(a)
Dosięgła, przez co sporo róż już zakończyło spektakl, nawet nie mam czasu ich poczyścić. Do tego połamało mi niektóre dalie, budleje, pomidory w szklarni i całkiem sporą ilość roślin wszelakich. Próbowałam podnosić, ale z marnym skutkiem. Trudno, w tym roku i tak mam ogród wyjątkowo nieidealny...

Oj