Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Yenna 11:05, 24 cze 2021

antracyt napisał(a)
Dosięgła, przez co sporo róż już zakończyło spektakl, nawet nie mam czasu ich poczyścić. Do tego połamało mi niektóre dalie, budleje, pomidory w szklarni i całkiem sporą ilość roślin wszelakich. Próbowałam podnosić, ale z marnym skutkiem. Trudno, w tym roku i tak mam ogród wyjątkowo nieidealny...

Przykro mi

u nas też był potop pompy nam wodę odciągają teraz. Bo ciągle do pół łydki stoi.
Catalinasdiary 12:28, 24 cze 2021

Współczuję, niestety gwałtowne te burze i ulewy przez te upały. Ja co roku w czerwcu zwalniam i wszystko w ogrodzie robię już w slow motion.
edi75 12:36, 24 cze 2021

Kurcze to nie dobrze ....u mnie jeszcze nie padało
sylwia_slomc... 13:09, 24 cze 2021

Oj bardzo mi przykro, wiem jak ogród po czymś takim wygląda
antracyt 15:33, 24 cze 2021

Dziewczyny odpowiem grupowo. Jest mi przykro, ale mówi się trudno. Na razie nie bardzo stacza mi sił i czasu (o chęciach nie wspominając) na ogarnianie ogrodu i dokładne oględziny strat. Wiedziałam, że w tym roku będzie sobie musiał trochę radzić sam i nawet bez tych nawałnic nie prezentował się rewelacyjnie... Miejscami chwasty przewyższają wzrostem kwiaty. Będę robiła zdjęcia tylko wybranym fragmentom i nimi się chwaliła
Ta dalia na szczęście nie ucierpiała
Anda 15:36, 24 cze 2021

Rowniez bardzo Ci wspolczuje. Sciskam. Ogrod sie odrodzi na pewno. Tylko wiadomo, ze jak cos widac nie tak to wtedy zal...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 09:50, 25 cze 2021

Zuzu, strasznie mi przykro... Teraz jest tak, że w każdym sezonie coś się dzieje, niekoniecznie dobrego. Ale tak jak pisze Ewa, ogród się odrodzi.
Na pocieszenie - i tak Twoje dalie są wcześniejsze niż moje U mnie jeszcze pąki
antracyt 09:58, 25 cze 2021

Ewo, Asiu nie jest pięknie, ale już się z tym pogodziłam. Miałam ostatnio bardzo dużo spraw nieogrodowych, które bardzo mocno i niekoniecznie przyjemnie zaprzątały mi głowę. Udało się je ogarnąć, teraz spokojnie zabiorę się za ogród i doprowadzę w końcu do ładu Jedyny plus tych nawałnic jest taki, że ziemia naprawdę głęboko jest wilgotna.
Roocika 10:31, 25 cze 2021

Zuziu, bardzo mi przykro z powodu strat.
Mam nadzieję, że roślinki Cię zaskoczą i wszystko się ładnie odrodzi.
antracyt 12:55, 25 cze 2021

Asiu, na pewno nie wszystkie, ale liczę, że cześć powinna.

Kilka widoków, które mi dzisiaj poprawiły humor
Zaczynają kolejne dalie, a część zeszłorocznych ma gigantyczne kwiaty. Oczywiście pomyłka wśród nowych nabytków też się trafiła. Kiedyś pisałyśmy z Violą o tym, że poszczególne odmiany potrafią z roku na rok lekko zmieniać odcienie i rozłożenie kolorów. W tym roku po raz kolejny jest to zauważalne. Niby rosną na tej samej rabacie co ostatnio, ale takie same nie są.

Chopiny przeczekały zawirowania pogodowe, okrywowe przy drewutni też. Ruszyły z kwitnieniem .
A ulubiona nn na szczęście nawet nie zauważyła, że przeszły nawałnice