Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:40, 05 lip 2021

Nowa12 napisał(a)

Ja też mam full koniczyny ale dlatego że nie odchwaszczamy trawy .
Koniczyna mi nie przeszkadza do czasu jak nie kwitnie. Potem kwitnie jak szalona i coraz niżej i ciężko ją kosić i taki efekt już mnie drażni .
I tak jak piszesz na bosaka się wtedy nie polata po trawie .

Mój trawnik kilka lat temu też był normalny, sama trawa... a potem coraz bardziej podobało nam się to, że jak rośnie w nim wszystko inne, to jest pełny życia. Zadbany trawnik wygląda bardzo ładnie, elegancko i podkreśla urodę rabat, ale na pewno już do niego nie wrócimy.
antracyt 08:42, 05 lip 2021

Basieksp napisał(a)
Też mam białą konieczynę na trawniku ostatnio przed koszeniem nawet mi się podobało jak kwitła, pełno pszczół

Ta koniczyna jest bardzo malownicza i taka sielska, ale trzeba po niej chodzić w butach, albo stąpać bardzo uważnie
Anda 16:39, 05 lip 2021

antracyt napisał(a)

Dziękuję, chociaż ja mam często wrażenie, że tym moim rabatom brak lekkości, są za "ciężkie".
Ewo, czy wg Ciebie to Louise Odier? Nie mam lepszych zdjęć.

To może byń LO. Kwiaty już przekwitają, ale moje też były tak potargane Pokażę dziś lub jutro moją LO. Patrząc na liście to może być ta sama odmiana.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 21:15, 05 lip 2021

Przyjrzałam się Twojej i moja wyglądała podobnie, tylko deszcz ją ostatnio zmaltretował. Czyli zakładam, że to nie pomyłka
Alija 22:53, 05 lip 2021

antracyt napisał(a)

Dziękuję a skoro lubisz napchane rabaty, to dla Ciebie mam jeszcze fragmenty różanki, które w nawałnicy nie ucierpiały

Piękne rabaty, na bogato, lubię taki busz. Bardzo ładny biały przetacznik czy przetacznikowiec ??? Cudna różowa róża i lilię tam widzę ogromną, piękna będzie, jak zakwitnie.
A jeśli chodzi o trawnik, to ja mam jeszcze dużo stokrotek i często, jak kwitną to zostawiam takie stokrotkowe "rabatki".
antracyt 10:05, 06 lip 2021

Alicjo, to jedna długa rabata To białe to przetacznik, lilii mam tylko kilka u siebie, ta o której piszesz juz rozpoczęła kwitnienie(jako pierwsza z towarzystwa).
Też mam u siebie w trawniku mini stokrotkową łączkę i zostawiam ją niekoszoną
edi75 07:37, 07 lip 2021

Zuzia zobacz co ja mam u siebie...nawet nie wiedziałąm
Mgduska 08:45, 07 lip 2021

Pięknie masz i bujnie Oczko wygląda już rewelacyjnie - traffy dały to tło
Róże piękne i wypełniacze, i wszystko, super
Agatorek 22:46, 07 lip 2021

antracyt napisał(a)

Na pierwszym zdjęciu to przetacznik wysoki.
Na ostatnim krwawnica (dzięki Helen ) i kupiona w tym roku Louise Odier. Chociaż mam niejasne przeczucie, że to niekoniecznie ona. Tez mi się ten zestaw podoba, chociaż obawiam się, że krwawnica nie osiągnie pożądanych rozmiarów, bo to nie jest zbyt wilgotna rabata. Ma sporo ściółkę w nogach i pilnuję podlewania, ale za jakiś czas będzie musiała sobie radzić bez dodatkowej porcji wody.

Świetnie razem wyglądają
Też lubię napchane rabaty
antracyt 15:32, 10 lip 2021

Trochę się pourlopowałam
Ogród przez ten czas zarósł strasznie, ale żyje Nie wiem kiedy doprowadzę go do porządku, pewnie jesienią