Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 15:08, 08 lis 2021

Anda napisał(a)
Daj Squaw troszke miejsca dookola albo rosliny, na ktorych bedzie sie moglo oprzec, bo sie troszke poklada. Podloze nie za bogate i nie za mokre

https://www.staudensichtung.de/beschreibung-sortimentssichtung.html?ID=962

Przebarwienie jesienne ma super

To właśnie mi się w nim spodobało, że nie stoi tak sztywno jak inne
Posadziłam 2szt w tym miejscu, gdzie mam przesadzone róże (koło heptakodiu i klona). Mam nadzieję, że lekko oprze się o róże i bodziszek w nogach będzie mu pasował(?). Trzecia sztuka poszła na drugą stronę łączki krokusowej, pod różę Lykkefund. Tutaj do towarzystwa będzie miało wysoką różową kocimiętkę, białe jeżówki i tytoń. To połączenie bardzo mi się podoba.
Wysokość z podanej przez Ciebie strony trochę mnie przeraziła, w innych opisach znalazłam informacje, że ma z kwiatostanem 1-1,2m. Tą drugą wersję bym wolała.
antracyt 15:24, 08 lis 2021

lilarose napisał(a)

no właśnie oglądając na zdjęciach, to mi do niczego nie pasuje- może dobrze, bo mam okropnie ciasno w ogrodzie. Muszę sobie za to wykroić miejsce na rózgowate

To moje proso to też rózgowate, tylko bardziej się pokładać będzie
Mgduska 15:26, 08 lis 2021

A ja się prosem zachwyciłam u mojej siostry, ma je posadzone ot tak przy ścieżce i ono się pięęęknie buja to wte, to we wte Dopiero niedawno dostało (ode mnie) towarzystwo róży piżmowej Kłosy są fajne do bukietów, nawet bukiet się robi jakiś taki lekki, rozhuśtany
Nie mam nic przeciwko miskantom tak w ogóle, u kogoś, u siebie ich po prostu nie widzę. To jest ten rodzaj egzotyki, który postawiłby pod znakiem zapytania całą resztę nasadzeń. Tzn. - od czapy
Mgduska 15:27, 08 lis 2021

A gdzie te dalie zamawiamy?
Mgduska 15:31, 08 lis 2021

Kasia, u mnie są targi w połowie maja, ale Ci powiem, że też za późno. Po pierwsze, nie mogę się doczekać, po drugie - maj to już pełnia sezonu, wszystko już rośnie i kwitnie, jak coś potrzebuję dosadzić, z reguły mam już wcześniej kupione. Faktycznie początek kwietnia byłby najlepszy - widać co przeżyło, a jeszcze jest pałer do działania
antracyt 15:42, 08 lis 2021

Gardenia do tej pory była chyba jakoś w lutym/marcu. Trochę na taki termin psioczyłam, bo nie bardzo było wiadomo jak potem przechowywać zakupy. Przeważnie dołowałam wszystko w skrzyniach warzywnych, bo tam ziemia nie zamarzała.

Ja dalie zamawiam w tym samym miejscu co w tym roku Jak nie wysyłałam już Ci informacji na priv, to dzisiaj to zrobię
Mgduska 15:45, 08 lis 2021

Wyślij, na razie będę popatrzę Ja jeszcze się zbieram do zamówienia nasion. Pod choinkę, sobie
Kokesz 16:35, 08 lis 2021

Ja też poproszę
antracyt 16:39, 08 lis 2021

Kurcze, pod choinkę powiadasz... to całkiem fajna opcja
Ale, chyba najpierw zrobię inwentaryzację dotychczasowych nasion, bo cały czas mi się w koszyczkach (takich specjalnie dla nich) ledwo mieszczą
antracyt 16:39, 08 lis 2021

Kokesz napisał(a)
Ja też poproszę

Renia, to tam, gdzie wiosną zamawiałam