Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 20:32, 08 lis 2021

Mgduska napisał(a)
Słodziaczek, fajne te hultemie, gdybym miała miejsce...

A Ewa to jak dżin z butelki, wywołana zawsze się pojawia i spełnia życzenia

Haha, super że Ewa się pojawia, bo to moje różane guru

Jak mi się słodziaczek w donicy sprawdzi, to może jej do towarzystwa dokupię tą "Twoją" piękność w odcieniach kawy z mlekiem (nazwy nie pamiętam )
antracyt 20:35, 08 lis 2021

nicol21 napisał(a)

zrobiłam w weekend! oczywiscie wyszło że mam dużo więcej niż myślałam. Zatem w tym roku "oszczędzam". I chyba z daliami też troche spokoju sobie dam [ale nie całkiem!] bo nie będę miała gdzie posadzić warzyw. A w kolejnym roku nie zamierzam całego lata spędzić u rodziców.

No, to masz argument na wstrzymanie. A ja "niestety" wymyśliłam sobie mini poletko daliowe koło truskawek i chyba nie będę się tak bardzo powstrzymywać Z 8-10 odmian powinno mi się tam zmieścić
antracyt 20:36, 08 lis 2021

lilarose napisał(a)

No wysłałaś! Cały czas ich obserwuję Jestem podjarana, jak nie wiem co!

Dostałam cynk, że katalog sprzedażowy będzie w 2 połowie grudnia
Helen 20:40, 08 lis 2021

Mgduska napisał(a)

A Ewa to jak dżin z butelki, wywołana zawsze się pojawia i spełnia życzenia

To jest bardzo dobre podsumowanie.
lilarose 20:50, 08 lis 2021

antracyt napisał(a)

To moje proso to też rózgowate, tylko bardziej się pokładać będzie

no to muszę doczytać trochę- myślałam, że rózgowate, to jednoroczne jest. No i wyglądało mi na niższe, niż to Twoje. Trzeba się dokształcić w takim razie, bo pewnie odmiany różne.
lilarose 20:52, 08 lis 2021

antracyt napisał(a)

Dostałam cynk, że katalog sprzedażowy będzie w 2 połowie grudnia

Cudownie! Będę sobie w Święta leżeć na kanapie, zajadać mandarynki i wybierać dalie
lilarose 21:14, 08 lis 2021

Ja z nasionami na razie czekam, bo widzę, że niektóre firmy jeszcze nie wprowadziły nowej oferty. Zamierzam najpierw zlustrować, co oferuje polski rynek- pomalutku (baaaardzo pomalutku) poszerzają asortyment, może akurat trafi się coś, czego szukam.
Póki co, postanowiłam sobie kupić nowe pudełko na nasiona
Mgduska 21:18, 08 lis 2021

lilarose napisał(a)
Ja z nasionami na razie czekam, bo widzę, że niektóre firmy jeszcze nie wprowadziły nowej oferty. Zamierzam najpierw zlustrować, co oferuje polski rynek- pomalutku (baaaardzo pomalutku) poszerzają asortyment, może akurat trafi się coś, czego szukam.
Póki co, postanowiłam sobie kupić nowe pudełko na nasiona

Za późno, ja już zamówiłam
A ja myślę o takim pudełku dla mojej siostry, w prezencie, kupić bazę i przystosować, fajnie zrobić, bo o ile pamiętam, ona jakąś bidę ma
Anda 21:28, 08 lis 2021

Dziewczyny A jakbym kiedyś się gdzieś zakorkowała i nie wyskoczyła, to wołajcie głośno

Moje róże w donicach też niedługo wędrują do kąta.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
lilarose 21:48, 08 lis 2021

Mgduska napisał(a)

Za późno, ja już zamówiłam
A ja myślę o takim pudełku dla mojej siostry, w prezencie, kupić bazę i przystosować, fajnie zrobić, bo o ile pamiętam, ona jakąś bidę ma

a co kupiłaś? cooo?