Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

galgAsia 12:54, 12 kwi 2022

Śliczna wiosna, aż się chce iść do ogrodu i styrać na maxa
U mnie dziś słońce, a ja w pracy do wieczora, buuu...
Jak magnolie, dały radę?
antracyt 17:03, 12 kwi 2022

Ja dzisiaj też prawie cały dzień przy komputerze. Wyszłam na chwilę przenieść resztę dalii do szklarni i przy okazji zajrzałam do magnolii. Najbardziej rozwinięte niestety załapały brązy, reszta wyglądała normalnie.
Przy okazji podejrzałam pszczele wygibasy na tulipkach
Mgduska 17:27, 12 kwi 2022

Pijana ta pszczoła
A jakie śliczne te drzewka, uwielbiam U nas zaczynają kwitnąć mirabelki, są śliczne jak panny młode
Yenna 20:05, 12 kwi 2022

Cudne te tulipanki

Po sobocie nie widzę już u nas mrozów ( a i w sobotę do -1, -2 ma być), więc mam nadzieję, że magnolia Ci przetrwa
antracyt 14:41, 15 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
Pijana ta pszczoła
A jakie śliczne te drzewka, uwielbiam U nas zaczynają kwitnąć mirabelki, są śliczne jak panny młode

Pszczoły pijane ze szczęścia
Nie wiem, co u mnie za drzewka kwitną, nigdy owoców na nich nie widziałam. Porównanie do panny młodej pasuje idealnie
antracyt 14:53, 15 kwi 2022

Yenna napisał(a)
Cudne te tulipanki

Po sobocie nie widzę już u nas mrozów ( a i w sobotę do -1, -2 ma być), więc mam nadzieję, że magnolia Ci przetrwa

No właśnie tego sobotniego przymrozku się boję. Magnolia przy domu już prawie, prawie w pełnym rozkwicie.
Wczorajsze temperatury bardzo przyspieszyły wegetację. W ogrodzie już mocno pachnie hiacyntami, a dzisiaj doszły też narcyzy i biel przebija na śś.
antracyt 18:56, 18 kwi 2022

Leniłam się od soboty i dzisiaj, jak tylko wróciłam do domu, musiałam odreagować
Lawendy w końcu ogarnięte, trzy taczki ciętego wywiezione, sekatora długo nie zamierzam dotykać
Ogród jakoś zniósł te zapowiadane nocne przymrozki(były raczej minimalne).
Część kwiatów na magnolii lekko poturbowana, ale poza tym jest coraz ładniej Owocowe powolutku zaczynają, na czele ze śś.

Grujecznik powoli pokazuje listki. Bardzo lubię ten moment. A za nim, na leśnej, też już coraz bardziej zielono.

antracyt 19:08, 18 kwi 2022

Szklarnia wprawdzie cały czas nie umyta, ale za to jej zawartość coraz dorodniejsza

Na koniec epimedium nn, teraz chyba już Epimedium warleyense o jeszcze nieokreślonej odmianie

tulucy 19:38, 18 kwi 2022

Zawartość szklarni cudna. Najważniejsze, że szklarnia w ogóle jest, a umyć zawsze zdążysz... Chociaż trochę brudu to może robić potem za cieniowanie
Magara 23:12, 18 kwi 2022

No, nie ogarniam. Na tych zdjęciach to stipy są?
Jeżeli tak to nie ogarniam po trzykroć. U mnie stipy już zielone, ale za to szafirki ledwie przy ziemi, hiacynty tak samo, żonkile i narcyzy nieśmiałe, a na kwiaty na drzewach jeszcze muszę poczekać
W szklarni to szałwie odmianowe jakieś? Co zrobisz z takimi kwitnącymi?