Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

lilarose 09:47, 05 wrz 2022

antracyt napisał(a)

Ale mam wrażenie, że ten mój bzik to jednak kontrolowany, nie planuję nowych zakupów tej zimy - przynajmniej na razie

DariaB 14:54, 05 wrz 2022

Zuza jeszcze raz dzięki za rady dotyczące wiśni, pomyślałam, pogdybałam i chyba znalazłam jej lepsze miejsce, bardziej słoneczne i reprezentatywne Szkoda by było, żeby takie drzewo nie mogło się odpowiednio pokazać. Nie dziwię się, że tną Kanzany, ja mam u siebie 3 sztuki i bardzo się rozrosły, a rosną u mnie dopiero 3 lata.
Dalie masz przecudnej urody
antracyt 17:46, 05 wrz 2022

Magara napisał(a)

Hehehehehe. Jak do zimy daleko to łatwo być nieplanującym

Nie czepiaj się szczegółów
antracyt 17:54, 05 wrz 2022

DariaB napisał(a)
Zuza jeszcze raz dzięki za rady dotyczące wiśni, pomyślałam, pogdybałam i chyba znalazłam jej lepsze miejsce, bardziej słoneczne i reprezentatywne Szkoda by było, żeby takie drzewo nie mogło się odpowiednio pokazać. Nie dziwię się, że tną Kanzany, ja mam u siebie 3 sztuki i bardzo się rozrosły, a rosną u mnie dopiero 3 lata.
Dalie masz przecudnej urody

Muszę przyznać, przez przez te kanzany jeszcze raz przyjrzałam się jakie i ile drzew masz w ogrodzie. Naprawdę tego sporo, odwodzić Cię nie będę od sadzenia kolejnych, ale ja bym nie była taka odważna Mam u siebie 4 kilkuletnie graby fastigiata, sadzone jako 1,2m patyki, a teraz mają ponad 4m wysokości i ok 2 szerokości. Cały czas rosną jak na drożdżach.
DariaB 19:53, 05 wrz 2022

Najgorsze, że ja te wszystkie drzewa już mam, i brzozy i wisnię. Po prostu szukam im nowego miejsca. I nie planuję już żadnych drzew, a jak będzie za gęsto się robiło to będę zmuszona wysadzać graby chcę prowadzić nisko i wąsko.
Magara 23:54, 05 wrz 2022

antracyt napisał(a)

Nie czepiaj się szczegółów

Ale jakich szczegółów mam się nie czepiać? Tych dotyczących pory roku?
April 07:29, 06 wrz 2022

Piękne masz dalie.
Ja miałam problemy z przechowywaniem i do tej pory traktowałam je jako jednoroczne. Ale chyba znalazłam przez przypadek sposób, bo kilka mi przetrwało zimę. Więc bzik i u mnie się pewnie rozwinie
Też jesienią się odgrażam że już nic a nic.... Z reguły wytrzymuję nie dłużej niż do stycznia z nowymi zakupami
antracyt 08:57, 06 wrz 2022

DariaB napisał(a)
Najgorsze, że ja te wszystkie drzewa już mam, i brzozy i wisnię. Po prostu szukam im nowego miejsca. I nie planuję już żadnych drzew, a jak będzie za gęsto się robiło to będę zmuszona wysadzać graby chcę prowadzić nisko i wąsko.

Nad grabami rzeczywiście można "zapanować", wystarczy regularnego cięcie pilnować Nie chciałam Cię dołować, to raczej tylko przejaw mojego lenistwa
antracyt 08:57, 06 wrz 2022

Magara napisał(a)

Ale jakich szczegółów mam się nie czepiać? Tych dotyczących pory roku?

antracyt 09:01, 06 wrz 2022

April napisał(a)
Piękne masz dalie.
Ja miałam problemy z przechowywaniem i do tej pory traktowałam je jako jednoroczne. Ale chyba znalazłam przez przypadek sposób, bo kilka mi przetrwało zimę. Więc bzik i u mnie się pewnie rozwinie
Też jesienią się odgrażam że już nic a nic.... Z reguły wytrzymuję nie dłużej niż do stycznia z nowymi zakupami

No i super z tym przypadkiem
Nie wiem, czy to mój nieustępujący leń ogrodowy, ale naprawdę o nowościach nie myślę. W zeszłym roku już robiłam notatki kolejnych przepięknych odmian do kolekcji, a teraz tylko je podziwiam.