Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 18:44, 07 wrz 2022

Odrobinę września wstawiam
Zacznę spożywczo. Objadamy się namiętnie winogronami, paprykami i nadal pomidorami. Te ostatnie to nawet na dzikiej różance owocują, przywlekłam ich nasiona wraz z szklarniową ziemią albo z własnym kompostem.

Na dzikiej różance róże już całkiem ładnie się zadomowiły, niektóre z karzełków do kolan przemieniły się w 1,5m krzaczory Kwitną, pachną, owocują, ciekawe czy w przyszłym roku jakieś konfitury utrę z płatków.
antracyt 18:59, 07 wrz 2022

Na "starej" różance za to róże już nie kwitną albo jeszcze nie kwitną Ostały się resztki Ascot i Mme Boll(biedaczka choruje po kolejnej inwazji mrówek), w pąkach czekają Voyage, Candy Rococo i liliowe nn, która w drugim kwitnieniu zaczęła pokazywać kwiaty zupełnie niepodobne do pierwszego rzutu. Cała rabata zaczyna przybierać jesienne barwy, pokazują się pierwsze kwiaty na marcinkach.

antracyt 19:04, 07 wrz 2022

Teraz zamiast róż króluje tu hortensja nn.
antracyt 19:29, 07 wrz 2022

Hamakowa, mam problem z pokazaniem tej rabaty w całości. Łapie w tle wszystkie domy z okolicy...
Trudno, znowu będzie fragmentarycznie
Częśc słoneczna z lilakami, teraz tu rządzą kosmosy.

Cześć cienista, bardziej w całości. Gdyby się ktoś zastanawiał jak szybko przyrasta dereń kousa, to u mnie bardzo szybko.

Fragmentarycznie - widać oczka?

antracyt 20:07, 07 wrz 2022

Naprawdę lubię tą rabatę.

To jej ostatni (znowu słoneczny) fragment, który w miarę płynnie przechodzi w mini trawiasto-marcinkową

antracyt 20:11, 07 wrz 2022

Jeszcze tylko wczesno jesienne oblicze leśnej i koniec na dzisiaj
Hosta zaczyna łapać kolorki, tak jak hortensja dębolistna, a paprocie wypuszczają jesienne pióropusze.

Przyjemnego wieczoru
Basieksp 20:36, 07 wrz 2022

Jesienne oblicze leśnej bardzo ładnie się zapowiada, oj będzie tam pięknie jak zaczną się roślinki na dobre przebarwiać
Mgduska 21:04, 07 wrz 2022

Syćko piękne, ale tą dębolistną to i ja bym chciała mieć
Cienista jest przepiękna i hamakowa, fajne masz te rabaty A co tam robisz dereniowi, że rośnie szybko? Swojemu zapodam
ewsyg 22:26, 07 wrz 2022

Śliczne mas kosmosy. Bardzo podobają mi się te rośliny
nicol21 22:46, 07 wrz 2022

antracyt napisał(a)

Dzięki
Sposób rozmnażania dalii bardzo prosty, tylko podlewania trzeba pilnować. Moim zdaniem warto próbować

Tak, nie wyglądało to skomplikowanie, tylko systematyczność jest bardzo istotna Może za rok.
MOje CAL dopiero zaczynają rozkwitać.

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies