Wygląda na to, że to gwiazda tego sezonu, gdzie nie spojrzeć (czy na ogrodowisku czy na instagramie)
wszędzie chwalą Cafe au Lait.
Myślę, że zasłużenie, jest piękna.
Cafe au Lait przepiękna! Gratulacje, że spod Twojej ręki Bukiety słodziaki, ach, dalie są idealnym materiałem na takie zabawy Nie umiałabym powiedzieć, który podoba mi się bardziej. Zielsko - jak dobrze, że dociekliwe dusze znalazły nazwę i obnażyły naturę tej piękności Pamiętasz może nazwy tych zawilców? Są tak uroczo rozczochrane.
U mnie też tylko pokropiło, ziemia w perspektywie kolejnych przynajmniej 10 dni bez opadów nie da rady, zaczęłam podlewać partiami kolejne rabaty.
W tym roku trochę materiału mam na stanie, mogę się bawić kolorami Ostatnio miałam wyjątkowo ciemny zestaw, to teraz dla odmiany zrobiłam coś słodszego w odbiorze.
Alicjo, rzeczywiście prawdziwa z niej gwiazda. Ja tą odmianę pierwszy raz zauważyłam na targach kilka lat temu (jeszcze przed chorobą daliową ), niestety zakupiona karpa okazała się pomyłką. W zeszłym roku w końcu nabyłam właściwą odmianę i już sobie bez niej ogrodu nie wyobrażam.
Rzeczywiście, dalie to rewelacyjne kwiaty do bukietów
O zawilce możesz zapytać Helen. Jednego dostałam w postaci sadzonki, a drugi trafił jako gratis w doniczce z siewkami ciemierników Bardzo lubię to ich rozczochranie