Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 13:16, 22 kwi 2023

Agatorek napisał(a)
Po takiej mokrej wiośnie wszystko jest takie soczyste i radosne . Mogłoby tak zostać (w sensie soczystości ) przez całe lato
Fajne to ujęcie z rojnikowym kubkiem

Myślałam ostatnio nad brytyjską wilgotną wiosną - w tym roku klimat z deszczem mamy dość podobny. Ilość soczystej zieleni również
antracyt 13:19, 22 kwi 2023

ajka napisał(a)

Wygrałaś internety

Zuza jakie twoje zwierzaki zadowolone Mój kot opala się zza szyby Zawsze taki strachliwy wczesna wiosną

Mój kot przyszedł do nas z okolicy. Zimę spędza w domu, ale wczesną wiosną zaczyna go nosić i tak do mokrej jesieni. Przez okno podglada świat jedynie w czasie deszczu
antracyt 13:22, 22 kwi 2023

Magara napisał(a)

Oooo, to zdjęcie mi trochę rozjaśniło wyobrażenie przestrzenne o tym co gdzie masz
Zuza, wrzucałaś kiedyś plan, dobrze kojarzę? Wrzucisz jeszcze raz?

P.S. U nas też dziś słońce i zasadniczo można powiedzieć, że przyszło LATO Parchów od słońca już zdążyłam dostać

Jak znowu wrócę deszczowe dni to postaram się uaktualniony plan wrzucić.
Dzisiaj lato w pełni, a ja na weswlicho właśnie się wybieram. Zamiast pielić będę się objadać i tańczyć
antracyt 13:23, 22 kwi 2023

galgAsia napisał(a)
Jeszcze dziś słońce, trzeba korzystać. Futrzaki w słońcu sprawiają, że sama bym się koło nich wyłożyła. Ale samo się nie zrobi...
Dobrego, ciepłego dnia

Ja chyba będę musiała nadganiać w deszczu to nic, nie samym ogrodem człowiek żyje
antracyt 13:25, 22 kwi 2023

Kasya napisał(a)
Mam tez takie listki z obi

Moje upolowałam tam na wyprzedażach. Teraz szukam czegoś na kolejne powojniki, ale nic mi się nie podoba.
antracyt 13:26, 22 kwi 2023

olciamanolcia napisał(a)
Wiosna na całego taras wygrzany to i Zwierzyniec może się wygrzewać u mnie podobne konfiguracje jeśli chodzi o koty

Za chwilę będzie im tam za gorąco. To idealna miejscówka na wiosnę i jesień.
Basieksp 22:58, 22 kwi 2023

antracyt napisał(a)

Bardzo lubię to miejsce. Kolorowa kura mężatego zupełnie nie w moim stylu, ale niech też ma coś swojego w ogrodzie

W naturze musi być równowaga tak żartuję jak mój eM sobie jakąś roślinkę wymyśli, no niech też ma ostatnio posadzilismy sosnę, chciał mieć blisko wędzarni, jest, rośne, narazie malutka, tyko tam za dużo miejsca nie ma, no ale niech jest
Martka 10:53, 23 kwi 2023

Zuzo, faktycznie, z perspektywy ławeczki dopiero zobaczyłam, jak mocno "wyrósł" bliźniak i jak zagląda do Was. Na Lykkefund ciąży ogromna odpowiedzialność .
antracyt 19:39, 23 kwi 2023

Basieksp napisał(a)

W naturze musi być równowaga tak żartuję jak mój eM sobie jakąś roślinkę wymyśli, no niech też ma ostatnio posadzilismy sosnę, chciał mieć blisko wędzarni, jest, rośne, narazie malutka, tyko tam za dużo miejsca nie ma, no ale niech jest

Mężaty odkąd mamy nową część przypomina mi, że mam mu zostawić miejsce na wędzarnię połączoną z piecem do pieczenia pizzy. Już 2x zmieniałam miejsce docelowe tego jego "chciejstwa". Teraz za każdym razem, kiedy przychodzą nowe róże muszę pamiętać żeby ich nie sadzić na końcu sadu. Wędzarnia to plan na dalszą przyszłość, ale przy moich zapędach niedługo może zabraknąć odpowiednich miejsc

Świdośliwa przywitała mnie dzisiaj przepiękną bielą Nawet deszcz nie zmącił mi radości z tego widoku. W takim wydaniu już bardzo fajnie zasłania taras sąsiadów.
antracyt 19:53, 23 kwi 2023

Martka napisał(a)
Zuzo, faktycznie, z perspektywy ławeczki dopiero zobaczyłam, jak mocno "wyrósł" bliźniak i jak zagląda do Was. Na Lykkefund ciąży ogromna odpowiedzialność .

Ta róża powinna sobie szybko z zadaniem poradzić.

Widziałam nowe zdjęcia Twoich narcyzów Moje rosną już w sporych kępach, powinnam je chyba zacząć rozdzielić, ale kiedy je oglądam z okna tarasowego to tworzą wyraźne plamy i to mi się podoba. Za towarzystwo mają podobnej wielkości kępy tulipanów, każda innej odmiany, ale tworzą w miarę spójną całość kolorystyczną. Za chwilę dołączą do nich bardziej wyraziste barwy, ale teraz cieszę się z przewagi ciepłej bieli.