Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

April 12:23, 24 kwi 2023

antracyt napisał(a)

A ta czerwień utrzymuje się cały sezon?

Nie, tylko wiosna Rotfuchs jest bardziej czerwony i ma takie podbicie liści. Ale tak naprawdę dopiero teraz zacznę go mocniej obserwować. U mnie półcień więc też inne wybarwienie niż na słońcu.
DariaB 13:32, 24 kwi 2023

Wiosna się rozkręca na całego. Bardzo mi się podobają Twoje cebulowe. śś i u mnie ma za zadanie być przesłoną sąsiedzkiego tarasu
antracyt 17:22, 24 kwi 2023

April napisał(a)
Rety, ile ty masz jeszcze przestrzeni do wykorzystania
Mnie by korciło i to bardzo
Fajnie działacie, z planem

Nie to że mnie nie korci...tylko mam świadomość, że teraz i tak więcej nie ogarnę W tym roku jest jeszcze plan na powiększenie obszarów warzywnych, tak bym mogła truskawki przenieść. Ziemi u mnie mniej niż u Ciebie, a już teraz ze wszystkimi pracami wiecznie jestem do tyłu. Jak Ty to robisz, że dajesz radę?
antracyt 17:24, 24 kwi 2023

April napisał(a)

Nie, tylko wiosna Rotfuchs jest bardziej czerwony i ma takie podbicie liści. Ale tak naprawdę dopiero teraz zacznę go mocniej obserwować. U mnie półcień więc też inne wybarwienie niż na słońcu.

Mój rośnie w pełnym słońcu, wybarwienie ma raczej jak zwyklak, tylko te drobne liście mnie intrygują.
antracyt 17:30, 24 kwi 2023

DariaB napisał(a)
Wiosna się rozkręca na całego. Bardzo mi się podobają Twoje cebulowe. śś i u mnie ma za zadanie być przesłoną sąsiedzkiego tarasu

Ta przesłona ze śś jest dość subtelna/ażurowa, ale mi taka odpowiada.
Cebulowe na różance powoli zaczynają zmieniać tonację kolorystyczną, do gry lada moment wkroczą żółte, pomarańczowe i różowe tulipany, a od góry biel jabłonek ozdobnych. Udało mi się tak je skomponować, że nudy nie ma
galgAsia 17:30, 24 kwi 2023

Zuzu, ile lat ma Twoja Anne Russell? Bo moja jest taka bardzo nienachalna z tym swoim kwitnieniem, kilka kwiatostanów to święto wiosny .
No i moja ma połowę liści posklejanych...
maksimini 17:36, 24 kwi 2023

Zuza, świetne te ostatnie fotki, takie słoneczne, optymistyczne. I futrzaki wygrzewające się w promieniach Śliczne. A bliźniak faktycznie wyrósł zagląda Ci do ogródka. I chyba więcej domów wokół albo wcześnie nie zauważyłam.
antracyt 17:37, 24 kwi 2023

Asia, myślę, że z 4-6 lat. Mszyce też ją bardzo lubią, ale zauważyłam, że w zeszłym roku większość przeniosła się kawałek dalej na kalinę hordowinę. Zobaczymy co będzie w tym roku, na razie liście są jeszcze w wersji mini.
antracyt 17:40, 24 kwi 2023

maksimini napisał(a)
Zuza, świetne te ostatnie fotki, takie słoneczne, optymistyczne. I futrzaki wygrzewające się w promieniach Śliczne. A bliźniak faktycznie wyrósł zagląda Ci do ogródka. I chyba więcej domów wokół albo wcześnie nie zauważyłam.

Niestety porosły te domy jak grzyby po deszczu... ale jest jeden plus, nie udało się przekształcić "nieużytków" od strony przedogródka i nadal jest tam niezabudowywalna ziemia rolna Ostatnia ostoja dzikiej przyrody i piękny widok na mini lasek
maksimini 18:07, 24 kwi 2023

antracyt napisał(a)

nie udało się przekształcić "nieużytków" od strony przedogródka i nadal jest tam niezabudowywalna ziemia rolna Ostatnia ostoja dzikiej przyrody i piękny widok na mini lasek

O oby tak zostało