Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:17, 19 kwi 2023

Magara napisał(a)

Haniu, ale my strażaka w domu nie mamy to musimy się ratować tymi na kominach

Zuza, bardzo łatwo Wam poszło z kominowym ptakiem Nam kiedyś nietoperz wleciał wieczorem, nie było fajnie
Grujecznika trzy razy dziś oglądałam - nic nie ruszył, a drugi cały w pąkach...
Dereń "China Girl" dalej wygląda jak martwy

Nietoperza też kilka razy mieliśmy w domu, na szczęście, tu również obyło się bez scen drastycznych.
Mój dereń nn już się obudził, chociaż nie wiem czy to dobrze, bo dzisiaj nad ranem termometr pokazywał 0.
galgAsia 09:38, 19 kwi 2023

U nas było +3C i tak mało fajnie... Na szczęście bez szronu. Teraz czekamy na deszcz
antracyt 10:00, 19 kwi 2023

April napisał(a)

Zuza, i tu cię zaskoczę. Cztery mam zwykłe, nieodmianowe. Jeden to Amazing Grace, taki płaczek i Rotfuchs. Rotfuchs młody, dziś jest na fotkach, jeszcze ledwo widoczny

Jak podrosną będziesz miała las nie tylko sosnowy Ten mój zwyklak jak na razie pokrojem mi mocno Rotfuchsa przypomina, taki kolumnowy i liście drobniutkie ma. Czekam, aż trochę przytyje, ale te malutkie listki akurat bardzo lubię
antracyt 10:01, 19 kwi 2023

galgAsia napisał(a)
U nas było +3C i tak mało fajnie... Na szczęście bez szronu. Teraz czekamy na deszcz

Szronu też nie zauważyłam. W prognozach mam już deszcz od pół godziny
galgAsia 10:55, 19 kwi 2023

antracyt napisał(a)

Szronu też nie zauważyłam. W prognozach mam już deszcz od pół godziny
A nie masz...? Radary pokazują oberwanie chmury... albo przynajmniej porządną ulewę...
antracyt 11:03, 19 kwi 2023

Już mam
April 11:11, 19 kwi 2023

antracyt napisał(a)

Jak podrosną będziesz miała las nie tylko sosnowy Ten mój zwyklak jak na razie pokrojem mi mocno Rotfuchsa przypomina, taki kolumnowy i liście drobniutkie ma. Czekam, aż trochę przytyje, ale te malutkie listki akurat bardzo lubię

Tak, te odmianowe są takie trochę kolumnowe. Ja jeszcze je dodatkowo przycinam żeby się kolumnowo zagęściły
Rotfuchs różni się chyba tylko tym że jest bardziej czerwony z liści
mrokasia 13:05, 19 kwi 2023

April napisał(a)

Tak, te odmianowe są takie trochę kolumnowe. Ja jeszcze je dodatkowo przycinam żeby się kolumnowo zagęściły
Rotfuchs różni się chyba tylko tym że jest bardziej czerwony z liści

Ja mam japońskiego (na metce brak było odmiany), rośnie dość kolumnowo i ma małe listki. Ale w zeszłym roku puścił pęd z dołu i na tym pedzie były dużo większe liście. Muszę zobaczyć skąd ten pęd wyrasta. Może to jakiś "dzikus"?
maksimini 17:35, 19 kwi 2023

antracyt napisał(a)

Jeszcze chwileczka i będziesz miała swoje morze

do morza to jam mam 100 km A dziś znów zimno i deszczowo.
ewsyg 21:16, 19 kwi 2023

Zuzia chcę Cię zapytać o różę Duchesse de Montebello gallica. Jak ona u Ciebie buduje krzak. Moja jest dość młoda, ale wydaje mi się, że ona przyrasta powoli.