Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 20:21, 23 kwi 2023

Przyjemną niespodziankę sprawiła mi również kalina. Już czaruje zapachem, a to dopiero początek kwitnienia.

Dla odmiany magnolia przy różance postanowiła zastrajkować. W zeszłym roku cała w kwiatach, w tym pokazała jeden pąk.

mrokasia 20:52, 23 kwi 2023

Niestety, domy wokoło rosną i intymność we własnym ogrodzie coraz trudniej szybko osiągnąć. Ale rośliny rosną i za dwa-trzy lata zrobią swoje .
Piękne masz cebulowe. Ja póki co mam ich bardzo mało.
Gosialuk 22:46, 23 kwi 2023

Zuza ładnie kwitną cebulowe. Świdośliwa też. Kalina angielska pachnie przepięknie - właśnie wczoraj nabyłam skuszona zapachem, bo takie kwitnące, podpędzone w tunelu wystawili. I jak tu się oprzeć. A Twoja taka duża. Zapach będzie na pół ogrodu.
Magara 22:57, 23 kwi 2023

Zuza, a jaka to kalina, która teraz kwitnie?
Mgduska 08:22, 24 kwi 2023

Zuza, wiosnę masz pełną gębą, ale ja tam wszędzie w tle widzę przede wszystkim wspaniały porządek. Nic, tylko siedzieć i gapić się jak wszystko rośnie!
antracyt 09:53, 24 kwi 2023

mrokasia napisał(a)
Niestety, domy wokoło rosną i intymność we własnym ogrodzie coraz trudniej szybko osiągnąć. Ale rośliny rosną i za dwa-trzy lata zrobią swoje .
Piękne masz cebulowe. Ja póki co mam ich bardzo mało.

Kasiu, bardzo liczę na ich wigor
Bardzo mi się w tym roku podoba różanka w cebulowych. Stary zestaw powiększyłam o kilka nowych kępek tulipanów i jak na razie jest tak, jak sobie wymyśliłam. Z przyjemnością zerkam w tamtą stronę, nawet w deszczowe dni.
Teraz, kiedy masz już praktycznie skończone rabaty, możesz na jesień poszaleć z zakupami cebul
antracyt 10:01, 24 kwi 2023

Gosialuk napisał(a)
Zuza ładnie kwitną cebulowe. Świdośliwa też. Kalina angielska pachnie przepięknie - właśnie wczoraj nabyłam skuszona zapachem, bo takie kwitnące, podpędzone w tunelu wystawili. I jak tu się oprzeć. A Twoja taka duża. Zapach będzie na pół ogrodu.

Ta moja to kalina burkwooda Anne Russell. Dość długo zbierała się z przybieraniem, aż w końcu chyba dobrze się ukorzeniła i zaczyna tworzyć ładny krzak. Trochę pąków zmarnował jej ostatni mróz, ale i tak jest cała w kwiatach. Mam nadzieję, że bez szwanku przetrwa nadchodzące zimne noce...
Na angielską(szczepioną na pniu) też mam chrapkę, ale to plan na dalszą przyszłość. Za dużo u mnie piasku, a za mało gliny, miejsce sadzenia będzie musiało być dobrze przemyślane i przygotowane.
antracyt 10:01, 24 kwi 2023

Magara napisał(a)
Zuza, a jaka to kalina, która teraz kwitnie?

Burkwooda Anne Russell
antracyt 10:05, 24 kwi 2023

Mgduska napisał(a)
Zuza, wiosnę masz pełną gębą, ale ja tam wszędzie w tle widzę przede wszystkim wspaniały porządek. Nic, tylko siedzieć i gapić się jak wszystko rośnie!

A wiesz, że jak sobie usiądę na ławce, albo zerkam z tarasu to też mam takie wrażenie. Dopiero kiedy podchodzę bliżej do poszczególnych rabat to widzę, że 1/3 tego co na nich rośnie to chwasty No nic, nie rozdwoję się przecież, kiedyś te chwasty ogarnę. Teraz priorytetem jest szklarnia: do umycia i obsadzenia koło czwartku, kiedy przejdą zapowiadane nocne przymrozki i deszcze.
April 12:21, 24 kwi 2023

Rety, ile ty masz jeszcze przestrzeni do wykorzystania
Mnie by korciło i to bardzo
Fajnie działacie, z planem