Dziękuję, dziękuję Normalnie się zarumieniłam 22.08 niestety nie, będziemy wtedy siedzieć w dużej piaskownicy.
Za to bardzo chętnie po 27.08, jeżeli to nie byłby problem.
U mnie rosły na pełnym słońcu i im one nie szkodziło, więc nie wiem jakby się czuły u Ciebie w przedgródku. One są też sporo niższe od Limek (zobacz sobie ich opis na FG), wiec nie wiem czy się tam nie zgubią, chyba, że może wkomponujesz je między bukszpany i rozplenice. To mogłoby ciekawie wyglądać.
Justynko, pewnie,że chcę .......teraz myślę intensywnie, gdzie je posadzić? .....może mi coś podpowiesz? ......myślałam , że skoro jest niższa to może pod oknem kuchennym w przedogródku?.... tylkos czy jej nie szkoda w tym miejscu?......pomyślimy......? ....
U mnie rosły na pełnym słońcu i im one nie szkodziło, więc nie wiem jakby się czuły u Ciebie w przedgródku. One są też sporo niższe od Limek (zobacz sobie ich opis na FG), wiec nie wiem czy się tam nie zgubią, chyba, że może wkomponujesz je między bukszpany i rozplenice. To mogłoby ciekawie wyglądać.
.... pod oknem mogą mieć za dużo cienia..... ale poszukam miejsca, gdzie będzie im najlepiej .... już się cieszę
Dzisiaj rano zrobiłam obchód z kawą w ręku i udało mi się zidentyfikować zapach moich hortensji. Już wiem co mi przypominają
Moi dziadkowie mieli kilka pasiek. Gdy wybierali miód, to zawsze babcia dawała mi plaster wycięty z ramki, w którym był miód. Dla mnie zapach hortensji jest identyczny z zapachem miodu wymieszanego z woskiem.
Gdy tak siedziałam sobie na schodach, to stwierdziłam, że po lewej stronie chyba tez przypadałby mi się jeszcze jedna wisienka w jakiejś zgrabnej skarpecie. Myślałam na kwadratem z bukszpanu, ale czy dawać coś do środka czy nie?
A może podwójny kwadrat?
We wrześniu przyjadą do mnie różyczki - odmiana Aspirin. Trochę wtedy poprzesadzam
Czy róże nadają się na wypełniacz takiej skarpety ???
Justyna a namierzyłaś już wisienki ? ..... mi się bardzo podobają skarpetyz samego bukszpanu u GabiKa jest w środku hosta .....a różyczki zamówiłaś w rossarium? .... wracam znad morza i główkuję gdzie je nabyć ?.....jednak chyba rossarium mi pozostaje.....
Justyna a namierzyłaś już wisienki ? ..... mi się bardzo podobają skarpetyz samego bukszpanu u GabiKa jest w środku hosta .....a różyczki zamówiłaś w rossarium? .... wracam znad morza i główkuję gdzie je nabyć ?.....jednak chyba rossarium mi pozostaje.....
Cześć Madziu Wisienek jeszcze nie namierzyłam, ale odłożyłam ich zakup na wrzesień i wtedy będę intensywnie szukać. W Kwiatonie widziałam 3, nawet ładne ale dla mnie za nisko szczepione (1,80)
Mi się bardzo spodobała podwójna obwódka, tak jak w Ogrodzie z lustrem (tam jest wokół ciurkadełka). Róże zamówiłam w Rosarium. Pani mówiła, że Aspirin w tym sezonie mają bardzo ładne, więc liczę że się mile zaskoczę