Jedna kawka wypita druga w trakcie chyba pora się zabrać do roboty !!! Tylko żeby jakąś inspiracje... ostatnio znowu przewertowałam internet w poszukiwaniu zdjęć minimalistycznych ogródków i nic muszę jakoś rozwiązać kwestię swoich ogrodowych "ścian'. Od sąsiadów jesteśmy odgrodzeni siatką, co ma swoje plusy - światło i minusy przerastająca od sąsiadów trawa i chwasty. O prywatności nie wspominam, bo próba osiągania jej w szeregówce jest z góry skazana na porażkę, więc do tego się należy chyba po prostu przyzwyczaić.
Nasze dzieci przez tą nieszczęsną siatkę kontaktują się z dziećmi sąsiadów, więc też nie chciałabym kompletnie się od nich osłaniać.
Justyna mnie tu wieki nie było ale obejrzałam zdjęcia i po prostu zgłupiałam jakie niesamowite zmiany nastały. Pięknie sie rozwinęło a kompozycje tarasowe i lampiony po prostu miodzio. Całuska zoastawiam.
Zmiany nastały a będzie ich jeszcze więcej. Ale niestety nie wszystko na raz. Po urlopie jakoś ciężko mi pozbyć się mojego ogrodowego lenia ale postanawiam mocną poprawę na wrzesień
I nie spiesz się, ciesz się ostatnimi dniamia lata Ja ostatnio też tak mam, leniuchuję i nie robię nic na siłę a potem jak dostaję speeda to w jeden dzień pół ogrodu bym przemeblowala Poczekaj na wenę twórczą
Winobluszcz rośnie szybko ale pięknie sie zagęści a jak go będzie za dużo wiosną go możesz lekko przyciąć a jaki za chwilę będize pięknie wybarwiony
Mialam taki sam problem przy szeregówce i niestety calość panelami drewnianymi zasloniłam ... Jeden z sąsiadów mial najlepszy pomysł, posadził wyłącznie przy tarasie źywopłot tujowy, ktory ich odgrodził od sąsiasdów a reszta obsadzona roślinami. A z tuj moźesz taki minimalistyczny strzyzony żywopłot zrobić, slupek 10-20 cm, naprawdę może taka zielona ściana pięknie wyglądać
Albo pamele drewniane wyłącznie przy tarasie?? I na nich pnącza, bluszcz, winobluszcz?
Na siatce w dalszej części zasze możesz pnącza posadzić, np powojniki, milin, wiciokrzew, nie przesłonią calkiem widoku a będą ozodobą