Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Anda 12:33, 19 lis 2020

Jak mus to mus
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
violaskom 12:49, 19 lis 2020

Ziemi pod różę możesz zabrać mojej. Moja jest wyjątkowo dobra pod róże, dlatego pewnie u mnie rosną dobrze. Glina wymieszana z piachem. Ona jest lepsza niż ta kupowana w workach pod róże. To co, wykopać Ci parę szałwii? Moje zostawiam w gruncie i są w dość ciepłym miejscu, więc jeśliby miały przeżyć zimę, to powinny u mnie dać radę, choć w opisach traktowana jest jako jednoroczna. Nowych nasion jeszcze nie mam.
nyna76 12:51, 19 lis 2020

Oczywiście co roku kompost daję na wiosnę, ale to i tak za mało. Jeszcze perz gdzieniegdzie się przyplątuje, masakra
nyna76 12:54, 19 lis 2020

violaskom napisał(a)
Ziemi pod różę możesz zabrać mojej. Moja jest wyjątkowo dobra pod róże, dlatego pewnie u mnie rosną dobrze. Glina wymieszana z piachem. Ona jest lepsza niż ta kupowana w workach pod róże. To co, wykopać Ci parę szałwii? Moje zostawiam w gruncie i są w dość ciepłym miejscu, więc jeśliby miały przeżyć zimę, to powinny u mnie dać radę, choć w opisach traktowana jest jako jednoroczna. Nowych nasion jeszcze nie mam.

Viola- nie ma sprawy, wezmę z zapasem, wykopiemy gejzer...

A czy szałwie twoje- moje mogą u Ciebie przezimować? Ty masz lepsza rękę...
Anda 12:58, 19 lis 2020

nyna76 napisał(a)
Oczywiście co roku kompost daję na wiosnę, ale to i tak za mało. Jeszcze perz gdzieniegdzie się przyplątuje, masakra

Jak masz lekką ziemię, to niestety tak jest. Ulepszanie potrwa. Ale plany masz super Ogród Vivy też na piasku, ale tony kompostu go odmieniły.

U mnie perz się pojawił dwa lata temu, masakra. Chyba ptaki przyniosły.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
violaskom 12:59, 19 lis 2020

nyna76 napisał(a)

Viola- nie ma sprawy, wezmę z zapasem, wykopiemy gejzer...

A czy szałwie twoje- moje mogą u Ciebie przezimować? Ty masz lepsza rękę...

To właśnie sugerowałam. Jak mają przeżyć zimę, to są w takim miejscu, że powinny dać radę. W każdym razie zostają w gruncie, bo w garażu nie mam już miejsca. U mnie działka za płotem dalej pusta, więc ziemi pod dostatkiem.
nyna76 13:03, 19 lis 2020

No nie może być idealnie, bo nie byłoby co robić, albo wymieniać się doświadczeniami i poznawać. A tak - jest pięknie

Ja tam jestem nie do zdarcia, kopię aż nie padnę ... uwielbiam rewolucje.
nyna76 13:05, 19 lis 2020

Viola przyjadę z workami i będę szabrować glinę.
antracyt 13:58, 19 lis 2020

Ania zabierz ze sobą Renatę
nyna76 14:01, 19 lis 2020

No, dobry pomysł, a Ty będziesz stała na czatach?