Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń.

Kokesz 08:44, 09 gru 2020

Szkoda daglezji, ładnie wyglądałaby za domkiem.
A jak domek, już skończony?
Ekipa się wywiązała?
Kompostem obsypałam tylko wrażliwsze rośliny i róże, na wiosnę rozgarnę go na boki. Hmm, mam obornik granulowany i też myślałam, żeby go wiosną rozsypać. Czytam, że na jesień dziewczyny sypią...
antracyt 08:56, 09 gru 2020

Kiedyś jak używałam obornika granulowanego, to jesienią mieszałam go z ziemią pod i między roślinami. Do wiosny się rozkładał.

Szkoda daglezji. Rozumiem, że cięzki sąsiad Ci się trafił...
nyna76 08:56, 09 gru 2020

Reniu niestety, chłopaki jeszcze nie skończyli. Cały środek do zrobienia. Już mi się nie chce do nich dzwonić, ciągle te same wymówki.

Szambo wkopali jako ostatnie i to na razie tyle.
Anda 09:01, 09 gru 2020

Trzymam kciuki, żeby w styczniu środek ci zrobili. Może jak będzie zimniej to chętniej wskoczą do środka

Posadzisz jakieś inne drzewko zamiast daglezji?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:04, 09 gru 2020

Kokesz napisał(a)
Szkoda daglezji, ładnie wyglądałaby za domkiem.
A jak domek, już skończony?
Ekipa się wywiązała?
Kompostem obsypałam tylko wrażliwsze rośliny i róże, na wiosnę rozgarnę go na boki. Hmm, mam obornik granulowany i też myślałam, żeby go wiosną rozsypać. Czytam, że na jesień dziewczyny sypią...

Obornik granulowany za szybko działa, żeby teraz go sypać. Wszystko co dobre pójdzie z deszczem precz Teraz możesz dawać kompost i ewentualnie wiórki rogowe. Mączkę rogową też raczej wiosną, np. w marcu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 09:23, 09 gru 2020

Czyli dopóki nie zaczęłam stosować zwykły obornika, to całe dobro gdzieś uciekało.
Kokesz 09:31, 09 gru 2020

nyna76 napisał(a)
Reniu niestety, chłopaki jeszcze nie skończyli. Cały środek do zrobienia. Już mi się nie chce do nich dzwonić, ciągle te same wymówki.

Szambo wkopali jako ostatnie i to na razie tyle.

Kurczę, jak to jest z tymi budowlańcami...chyba trzeba by im płacić na końcu, żeby szybko skończyli, tylko szybko nie zawsze znaczy dobrze...
Trzymam kciuki, będzie pięknie na wiosnę
Anda 09:32, 09 gru 2020

antracyt napisał(a)
Czyli dopóki nie zaczęłam stosować zwykły obornika, to całe dobro gdzieś uciekało.

No wymywało się w głębsze warstwy. Mikroorganizmy pewnie troszkę skorzystały, ale jednak lepiej jest dawać go na początku nowego sezonu
nyna76 11:41, 09 gru 2020

Szkoda drzewa, pewnie.

Chciałbym wsadzić np dwie kaliny sztywnolistne, od zawsze mi się podobały zwłaszcza ogołocone od spodu ... ale chyba wolno rosną. Zobaczę na wiosnę jakie będą okazy w szkółkach.

Z dwóch stron mojej kapliczki, ? Z czasem by ją oplotły ... ?

Ewuś już u mamy zrobił się kompościk pierwsza klasa, pełen dżdżownic, zamierzam go wybrać do zera i przywieźć na działkę na te moje piaski.

Jak w Kargulu i Pawlaku - "...tylko tę ziemie z woreczka ..."
Mysza 14:05, 12 gru 2020

Hej Ania.
Ładnie zaplanowałaś rabaty
Daglezji szkoda...oj szkoda, ale jak nie było rady na sąsiada to trudno.
Będę podglądać.
Pozdrawiam.