Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

07_Rene 22:29, 17 sie 2015

Tytoń pachnie wieczorem. Sprawdź swój
Pszczelarnia 22:30, 17 sie 2015

Kiedyś pisałam o tym, że sadzę kwiatki i inne pod drzewami w sadzie, żeby pilnować chwastów i podlewania. Widać, że ma to sens jakiś; drzewa owocowe jakoś się trzymają, choć na trawniku pustynia dookoła od dawna i drzewa pospolite schną (dęby, buki, brzozy, jarzębiny).

A pod lipą to już złoto same (a lipa rośnie 4 metry od strumienia):

I granica rabat z wodą i trawnika bez wody:

ewa004 22:32, 17 sie 2015

A mnie Ewciu Jasmina nie zachwyca
Mam ją drugi rok i ....brzydka nie jest ale z nóg nie zwala .
Pszczelarnia 22:44, 17 sie 2015

I na koniec Danusiowa klasyka, ławki w hortensjach:

I w bylinach:

I widok ogólny:

ana_art 23:38, 17 sie 2015

Ewa poczytałam u Marzenki to co napisałaś o ochronie i powiem po raz kolejny MĄDRA Z CIEBIE KOBIETA !
poza białym i czarnym są różne odcienie szarości...
Kuklik 23:39, 17 sie 2015

Ewo Kochana, przebrnęłam właśnie przez trzydzieści stron Twojego Wątku, żeby być na bieżąco i jestem bardziej niż zachwycona...
Boskie krzesła, idealne do tego stołu, nie mogę się napatrzeć...
Ule - rewelacja mój ulubiony to ten z przegorzanem, uwielbiam niebieski, a jakiegoś przegorzana przytargałam właśnie z Anglii w walizce
Złote zdjęcia po prostu niesamowite.......! Zakochałam się w nich i w ogrodzie (ale to już wcześniej),
Twoje rabaty bylinowe to mistrzostwo, przepięknie po prostu...
A ta hosta o którą pytałaś, złota z czerwonymi nóżkami, pewnie chodzi o Paradise Island, szczerze to nie bardzo polecam, wolno rośnie, raczej mała, stanowczo kolekcjonerska.
A czy ta driakiew to nie knautia czyli świerzbnica? bo wygląda całkiem jak moja
Gabriela 23:58, 17 sie 2015

Ależ smutno patrzeć na te opadłe liście. Chociaż zdjęcie pięknie wyszło, swoją drogą.
Trawa odrośnie po paru dniach deszczowych, więc nie ma co się przejmować, ale resztą przejmować się trzeba. No i dużym drzewom jakieś tam wlanie pod korzenie paru konewek po prostu nie pomoże.
U nas padało wczoraj i dzisiaj prawie przez cały dzień, czego i Wam życzę.
anka_ 00:23, 18 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)
A pod lipą to już złoto same (a lipa rośnie 4 metry od strumienia):
Niesamowity widok, piękny i przerażający jednocześnie. Na fotce późny koniec jesieni, co ta aura wyprawia w tym roku....

Ewo a co to za trawki?

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Milka 07:33, 18 sie 2015

Pieknie pokazujesz ogrod nowym aparatem. U mnie tez tak zloto po wielkim klonem, nawet ma to swój urok. Zielono i zloto na trawie tez mam identycznie, oraz zapozyczone widoki w tle, wypisz, wymaluj, jak u mnie. Lawki swietne, u mnie jest metal i juz nie da się oprzec. Pokaz swoje krzesła, malowalas je czy tylko czyszczenie? Ja bede malowac donice i zamiast szałwii omszonej musze cos innego dac, mimo podlewania nie wytrzymują. Chcesz szalwie i budleje?
popcorn 07:34, 18 sie 2015

ojej ale susza ławki cudnej urody, w pięknym otoczeniu. Masz czas przycupnąć na chwilę??

pozdrawiam!