Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

nawigatorka 15:42, 16 mar 2016

W wielkopolsce sniegu nie bylo.za ro jest piekne slonce.pozdrawiam
nawigatorka 15:46, 16 mar 2016

Z tymi zwierzetami to troche racji choc ogrodu szkoda.nasza dzialke moga mijac z boku bo zabudowa jeszcze luzna. Za to zurawie kiedys (gdy domu jeszcze nie bylo) lataly z lasu na lake dokladnie nad naszym obecnym domem.gdy zaczela sie budowa na dwa lata zmienily zwyczaje i omijaly nas lykiem.a teraz znow od kilku lat lataja dokladnie nad nadzym dachem,az mozna rano latem sie wystraszyc ich klangoru tak głośno krzycza.ale uwielbiasz ten dzwiek i trzepot ich skrzydel
Marcowa 20:12, 16 mar 2016

Mieszkam w lubelskim Ewo,klimat tutaj niezbyt przyjazny roślinkom.Kiedyś czytałam,że oczar jak przeżyje kilka pierwszych zim to już pózniej daje sobie radę.Jutro mam "dzień targowy" to może uda mi się upolować.
Mam nadzieję,że jelenie nie przyzwyczają się za bardzo...szkoda roślin.
hanka_andrus 20:42, 16 mar 2016

Współczuję Tobie tych jelenich przemarszów! Na moich grządkach też zimą czasem się pasą. Wiosenne zakupy bardzo ładne, oczar też mi się marzy!

U mnie już pszczoły zbierają pyłek na krokusach.
Z rana były jeszcze niemrawe, jakby zmarznięte, ale czym słońce wyżej się wznosiło to i żwawiej chodziły i więcej ich było. Chyba poczta pantoflowa, albo skrzydełkowa u nich działa bez zarzutu. Będzie dużo nasion!
kasia_w 21:01, 16 mar 2016

Mam nadzieję że Twoje ciemierniki nie ucierpiały zbytnio przy jelenich pląsach. Zakupy iście wiosenne. Pięknie Twoje derenie Ewo wyglądają. Co zrobić z moim- jest taki pokrzywiony i rozgałęziony, czy jest dla niego jakaś szansa jeśli przytnę nad ziemią?
Madzenka 21:43, 16 mar 2016

Jelenie? Ciut przesadzają!
Justyna 21:24, 18 mar 2016

Ale łupy Pallida pachnie intensywnie? Muszę się wybrać do Parku Południowego zobaczyć, czy tamtejszy dereń jest już kurczaczkowy. Serdecznie
grupa_trzyma... 08:51, 19 mar 2016

A w Pszczelarni wiosna na przekór zimie. Ciemierniki i oczar mnie oczarowały. Pewnie pachnie ten oczar niesamowicie?
Zakupy roślinne robisz w okolicy czy via Internet?
Pozdrawiam was pszczółkowi strażnicy!
Gabriela 11:34, 19 mar 2016

Agnieszko, oczary nie pachną niesamowicie, jest za zimno. Lekki zapach jest wyczuwalny dopiero jak jest 15 stopni na plusie i słońce świeci.

Ewa, poglądowe fotki, od wczoraj mam ten aparat i próbuję się z nim zrozumieć. Jednak zakupię sobie obiektyw do macro.

Aphrodite

Feuerzauber - na pewno najlepszy kolor wśród pomarańczowych i czerwonych.

A tu mój Orange Beauty - zakochałam się wczoraj i zaraz lecę go posadzić, bo słońce świeci i nieco cieplej, choć dalej ziąb.

Mam za(o)czarowany taras. Afrodyta zdecydowanie i dosłownie przewyższa pozostałe. Świdośliwy kupiłam od razu te dwie - olcholistną Obelisk i tę Slyde też, trudno się było powstrzymać.

grupa_trzyma... 12:12, 19 mar 2016

Gabriela, piękne te twoje oczary.