Ewa ponawiam pytanie o jarzmiankę podzieliłam dużą kępę na 4 i posadziłam. nie wyglądają za specjalnie. czy teraz ją przyciąć czy dopiero gdy zbrązowieje przed zimą?
Przeoczyłam: nie przycinaj jeszcze, liście (tak wiem, są już jesienne w wyglądzie) muszą jeszcze pobrać trochę promieni słonecznych do ukorzenienia się. I podlewaj systematycznie, bo chyba u Was też sucho.
ok to jarzmianek nie ruszam. sucho strasznie u mnie a deszczu nie widać..
ładny trzcinnik, może faktycznie wygląda stepowo..muszę pomyśleć gdzie by mi w takim razie pasował zamiast tych róż. pewnie do róż miskant bardziej?
Powinnam zbadać ph u siebie na działce. Co kupić, czym zbadać najlepiej ?
Gdzieś czytałam, ale teraz pewnie nie znajdę.
Torf jest zły ? Ja mam sporo nawiezionego i zmieszanego z wierzchnią warstwą ziemi. To był błąd ?.
Ja rozdarcie mam od czasu do czasu, teraz akurat nie bo lubię ten jesienny bajzel
wyobrażasz sobie ogród bez bylin ? a wyobrażasz sobie że nie biegasz ze szpadlem ?
siedzisz, siedzisz i napawasz się tym nieskazitelnym porządkiem - jakoś tego nie widzę
nie oznacza to że nie lubię jakiegoś stylu bo rośliny ładne wszędzie są a te lubimy
Ewo czy Brunera od Ciebie lubi slonko czy cien? nie pamietam gdzie dokladnie u Ciebie rosla, wydaje mi sie, ze w cieniu
myslisz, ze to dobry pomysl, by ja posadzin na rabatke gdzie sa hortki, przed nimi rozchodniki a na przod brunere?
edit
tam jest cien przez iekszosc dnia, jakies 2 godziny slonca wieczorem
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"