Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 14:08, 21 wrz 2017

Wendy79 napisał(a)
Niestety nie mam gdzie przechować dalii, więc pocieszam się tymi z siewu. Chociaż do wazonu mam, a te piękne z bulw, podziwiam w wiejskich ogródkach i teraz u Ciebie.
Zagwozdka z cyniami, bo ja mam w tym roku nie z mieszanki, tylko jednokolorowe. Czy to oznacza, że ich dzieci z nasion nie powtórzą koloru? A jak producenci osiągają jednokolorowe nasiona? Hmmm...
W pracy zmiany, w niedoczasie jestem, a pogoda nie pomaga. Teraz chyba będę chwilowo pracować 6 na 7 dni pracować. W niedzielę Wojsławice

Ogrodniczki piszą, że nie powtórzą. Te w mieszankach jednokolorowych - nie wiem.

Pszczelarnia 14:10, 21 wrz 2017

mira napisał(a)

Ta koneweczka cuuuudo!

Ja wczoraj moje agapanty też w ilości 6 doniczek zgarnęłam pod dom i pod dach - tam mają cieplej a wody już mają już dość,

ja teraz je zasiliłam zgodnie z tym o czym mówiłyśmy że teraz agapanty zawiązują pączki

pod szczególnym nadzorem są dwa jeden z napisem Holandia a drugi Madera

nadal wypatruję poczty, do relacji z ogrodu się dopiszę

pozdrawiam

Wpiszę Ci nazwę białego. Poszło we wtorek rano. Mam blankiet.

A wiesz, że tego typu konewki (3 szt.) właśnie wydałam? Bardziej ozdobne niż praktyczne. A ja uprawiam praktycyzm (na razie teoretycznie).

Monia81 14:12, 21 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ewuś a co to za odmiana rdestu, też się muszę postarać o niego bo mi się bardzo podoba, no i długo kwitnie, same plusy, bo kłopotów to chyba z nim nie ma?
A na tym zdjęciu za rdestem te niebieskie punkciki to co to? pozdrawiam
Pszczelarnia 14:24, 21 wrz 2017

Monia81 napisał(a)

Ewuś a co to za odmiana rdestu, też się muszę postarać o niego bo mi się bardzo podoba, no i długo kwitnie, same plusy, bo kłopotów to chyba z nim nie ma?
A na tym zdjęciu za rdestem te niebieskie punkciki to co to? pozdrawiam

Rdest himalajski np. w odmianie 'Firetail'. Jest jeszcze u mnie rdest w odmianie 'Fat Domino'. I jeszcze mam 'Blackfield'.
Nie ma kłopotów. Tylko plusy.

Te niebieskie punkciki to przegorzany pospolite - te sieją się czasami obficie same i ptaki roznoszą nasiona.

14:33, 21 wrz 2017
Pszczelarnia napisał(a)

Rdest himalajski np. w odmianie 'Firetail'. Jest jeszcze u mnie rdest w odmianie 'Fat Domino'. I jeszcze mam 'Blackfield'.
Nie ma kłopotów. Tylko plusy.

Te niebieskie punkciki to przegorzany pospolite - te sieją się czasami obficie same i ptaki roznoszą nasiona.

a który z tych rdestów najdłuzej u ciebie kwitnie ...chodzi za mna ten rdest ...narazie mam te niska odmiane ...strasznie szaleje ....rozrasta sie jak perz te wysokie tez tak szybko sie rozrastaja ? ...bo juz mam zawicle co pochlaniaja kazdy skrawek ziemi ...bojam sie takich roślin ciut ...bo mi sie niebawem zrobi monotematyczny ogród
mira 16:04, 21 wrz 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Wpiszę Ci nazwę białego. Poszło we wtorek rano. Mam blankiet.

A wiesz, że tego typu konewki (3 szt.) właśnie wydałam? Bardziej ozdobne niż praktyczne. A ja uprawiam praktycyzm (na razie teoretycznie).

Ewa jak już widziałaś dołożyłam fotek - dziś taki dzień deszczowy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7942-lianne-s-siergrassen-holenderska-preria?page=4

w międzyczasie przyszła przesyłka - całusy - napiszę później

praktycyzm hehe nie wchodzę w szczegóły - lubisz duperelki lubisz a taka koneweczka dla ozdoby to nic zdrożnego

pozdrawiam
Pszczelarnia 16:20, 21 wrz 2017

eee_taam napisał(a)

a który z tych rdestów najdłuzej u ciebie kwitnie ...chodzi za mna ten rdest ...narazie mam te niska odmiane ...strasznie szaleje ....rozrasta sie jak perz te wysokie tez tak szybko sie rozrastaja ? ...bo juz mam zawicle co pochlaniaja kazdy skrawek ziemi ...bojam sie takich roślin ciut ...bo mi sie niebawem zrobi monotematyczny ogród

Wszystkie tak samo. Ale ten 'Blackfield' jest w lekkim ocienieniu (generalnie rdesty kochają słońce), to i później zaczyna.

Te himalajskie rozrastają się wolno, ale na pewno są to rośliny, których naturą jest rozrastanie się. Może właśnie tak jak zawilce?. U mnie pod warstwą gleby mają żwir, a lubią też wilgoć. Więc nigdy nie będą u mnie ekspansywne (tak jak i zawilce).

Bogdzia 18:55, 21 wrz 2017

Pszczelarnia napisał(a)

"Już za chwileczkę, już za momencik piątek z Pankracym .... "

Tez czekam na opowiesci, a na razie ogród podziwiam, dalie masz śliczne , ja swoje wiele lat temu skasowałam , m sie buntował że co rok nie bedzie sadził i wysadzał, mnie tez denerwowały bo wysychały w piwnicy albo gniły.
tulucy 21:20, 21 wrz 2017

Ewo to bakopa u mnie tak zjaśniała, w żółć weszła i do tego nie kwitnie... Ale jest gęsta i to wystarczy.
Pszczelarnia 23:01, 21 wrz 2017

Zapraszam do ogrodów świata:

W ogrodzie dla przyjaciół