Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Margerytka40 07:38, 14 lis 2018

Ewcia, dzięki za ciski. Repandens chyba znajdzie się na liście zakupowej na przyszły sezon. Chyba fajne byłyby z niego obwódki, niskie płotki. Muszę pomyśleć
Wiolka5_7 08:51, 14 lis 2018

Margerytka40 napisał(a)
Ewcia, dzięki za ciski. Repandens chyba znajdzie się na liście zakupowej na przyszły sezon. Chyba fajne byłyby z niego obwódki, niskie płotki. Muszę pomyśleć

Właśnie Repandensa mam zamiar kupić na niski żywopłocik
Pszczelarnia 09:27, 14 lis 2018

Muszelka napisał(a)

Potwierdzam - również mam wieloletnie lwie paszcze. Wiosną odbijają z korzenia. Od wielu lat - silne, obficie kwitnące "krzaczki".

Nie wiedziałam, że kwitną dosłownie całe lato i całą jesień.
abiko 10:00, 14 lis 2018

Ewa czy ta kora u Ciebie w warzywniaku to taka zwykła gruba czy ta drobniejsza, wydaje mi się, że na zdjęciu jest drobna. Sprawdzać się pewnie sprawdza, bo byś jej nie miała.. rozumiem, że dajesz grubą dość warstwę? Co masz w tych dużych donicach okrągłych z terakoty? tak z ciekawości?
Pszczelarnia 10:09, 14 lis 2018

abiko napisał(a)
Ewa czy ta kora u Ciebie w warzywniaku to taka zwykła gruba czy ta drobniejsza, wydaje mi się, że na zdjęciu jest drobna. Sprawdzać się pewnie sprawdza, bo byś jej nie miała.. rozumiem, że dajesz grubą dość warstwę? Co masz w tych dużych donicach okrągłych z terakoty? tak z ciekawości?

Tak jak najdrobniejsza i dużo. Ale przy warzywniku nie mam kory a trociny. Kora jest tylko między skrzyniami. Wolałabym wiórki drzewne ale jeszcze nie opracowałam metody ich pozyskania.

W których donicach? O które konkretnie chodzi? Chętnie zaspokoję Twoją ciekawość.
Pszczelarnia 10:14, 14 lis 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Właśnie Repandensa mam zamiar kupić na niski żywopłocik

Dobry pomysł. Trzeba dość gęsto sadzić w tym wypadku.
abiko 10:17, 14 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)

O te mi chodziło
Pszczelarnia 10:22, 14 lis 2018

A to jeszcze z dawnego zielnika: jedna wielka i trzy mniejsze oraz ta wysoka z kieszeniami: w wielkiej truskawki pnące z bratkami, w pozostałych rozmaryn, szałwia, oregano. W tej wysokiej tymianek i po bokach w kieszeniach były poziomki ale było im za sucho.
abiko 10:27, 14 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)
A to jeszcze z dawnego zielnika: jedna wielka i trzy mniejsze oraz ta wysoka z kieszeniami: w wielkiej truskawki pnące z bratkami, w pozostałych rozmaryn, szałwia, oregano. W tej wysokiej tymianek i po bokach w kieszeniach były poziomki ale było im za sucho.

Tak mi się wydawało, że tam widzę zioła.
Dziękuję
eVka 11:54, 14 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Dla rozkrzewienia można je lekko przyciąć ale nie ma potrzeby tak młodych ciąć nisko.

Limonkowy kolor ma jeszcze złotlin.

Dzięki