Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gruszka_na_w... 21:12, 13 gru 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Czy dyniowe dżemiki są z pomarańczą?

Mój eM. już nie może patrzeć na zupę dyniową i dynie w occie.

Z pomarańczą. To bardzo udany duet.
Za dyniami w occie nie przepadamy, ale zupę krem z dyni, z kolorową papryką, natką i dyniowymi pestkami, oboje moglibyśmy jeść bez ograniczeń.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
roma2 22:18, 13 gru 2019

Hmm, dżem dżemem. Lubie dynię z pomarańczą, ale ja się pytam, co z tą choinką wiklinową? Dużą? Bo chyba bym taką chciała. Pokaż! Jodełki na moim piachu . Szukam alternatywy. Ale przyjaznej. Naturalnej.
m_gocha 00:06, 14 gru 2019

Ewa! W Twoim ogrodzie bywałam nie raz, wprawdzie cichcem ale zachwycając się nieustannie. Fakt, że jego wielkość oraz piękno kompozycji mocno mnie onieśmiela.. Bo ileż razy można tylko swoje achy i ochy wpisywać?

A że pytałaś u mnie o cięcie judaszowca to melduję sie u Ciebie
Wprawdzie u Miry była dyskusja o judaszowcu (to sławne sadzenie z Mają) ale też było o cięciu perukowwca. Zabrałam głos w tej ostatniej sprawie
Gdybys była zainteresowana odpowiedziałam u mnie i wrzuciłam jakies fotki perukowca
Pszczelarnia 22:12, 18 gru 2019

Rośliną roku 2019 w ogrodzie Pszczelarni jest RDEST HIMALAJSKI.

Bo kwitnie długo, nie choruje, jego kłoski i liście dobrze komponują się z prawie wszystkimi bylinami. A nawet - śmiem twierdzić - różami.

Zdj. z lipca 2019

Sierpień 2019

Pszczelarnia 22:16, 18 gru 2019

A tutaj zegar:

A to mi w duszy gra!

Matka 22:36, 18 gru 2019

Pszczółeczko, przychodzę się tylko przywitać i spróbuje nadrobić zaległości....ale nie wiem czy mi się uda
galgAsia 08:10, 19 gru 2019

Ach, jakie piękne okoliczności przyrody! Rdest dopiero jesienią do mnie zawitał - odm. Blackfield i Golden Arrow - liczę na niego bardzo. Zdjęcia przecudne, ta pallida wygląda tu bardzo subtelnie - aż mi się podoba .
A zegar... w tej gęstwinie roślin... Dziękuję
Wiolka5_7 08:55, 19 gru 2019

To cieszę się,że kupiłam rdest himalajski
U Ciebie Ewo piękne kompozycje z nim

Masz może kłosowce ? Jesli tak to jakie masz o nich zdanie,bo podobno są krótkowieczne......zakupiłam w tym roku i bardzo mi się podobają
Magleska 09:02, 19 gru 2019

Ewa ja też cieszę się ,że zakupiłam rdest himalajski -teraz pozostaje mi tylko czekać ,aż tak się pięknie rozrośnie jak u Ciebie .....podziwiam ten zegar słoneczny zatopiony w kwiatach -cudo.....
wszelkie prace i dekoracje ogrodowe podziwiam ,bo u mnie narazie weny brak ,oby wróciła
Kawa 09:06, 19 gru 2019

piękny ten rdest
już dwa lata się nad nim zastanawiam ale boje się ekspansywności