Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Wieloszka 12:07, 30 sty 2013

A ja od kilku miesięcy polowałam na taką "zwykłą" książkę "Projektowanie ogrodów" Brookesa. Na aukcjach na all zawsze mi ktoś sprzątnął sprzed nosa Te lektury, o których Wy tu rozprawiacie, to już wyższa szkoła jazdy
Pozdrawiam Pszczółko
Bogdzia 12:14, 30 sty 2013

Okazało się ze masz juz doswiadczenie z wysiewaniem pelargonii to pewnie Ci się i tym razem uda ze piekne wyrosną.Bede kibicowac. Pozdrowienia śle.
Pszczelarnia 12:36, 30 sty 2013

Upssss, niechcący zrobiłam reklamę wydawnictwom. Dlaczego Wydawcy nie odczytują tak szybko (jakbyśmy sobie życzyli) trendów ogrodowych?
Wieloszka 12:48, 30 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Upssss, niechcący zrobiłam reklamę wydawnictwom. Dlaczego Wydawcy nie odczytują tak szybko (jakbyśmy sobie życzyli) trendów ogrodowych?

Ja nie wiem właśnie o czym myślą wydawcy, ale skoro książka, choćby Brookesa, jest nie do kupienia (wydanie bodajże z 2004r.) to przecież gdyby wznowili wydanie, to chętnych by nie zabrakło...
Pszczelarnia 13:18, 30 sty 2013

Wieloszko, poszukaj na półkach w księgarniach. Ona jest do kupienia.
Magda70 13:25, 30 sty 2013

uff...doczytałam..
Widzę, że marketing szeptany i tu sie odbywa...pewnie już wszystkie książki wykupione?? hehehe
Wieloszka...tyle czekałaś to poczekaj...kiedyś wznowią wydanie...Ja się tak doczekałam na książkę, którą na allegro sprzedawali po 100-150zł
Wieloszka 13:27, 30 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, poszukaj na półkach w księgarniach. Ona jest do kupienia.

Chyba zacznę chodzić po takich mniejszych i rzadziej uczęszczanych księgarniach, bo w tych większych nie ma, w internetowych też nie.
Gabriela 18:18, 30 sty 2013

Potwierdzam, że pelargonie z nasion się udają, próbowałam lata temu, dostałam wtedy w prezencie nasiona z Niemiec, od razu z tymi torfowymi krążkami, to była wtedy duża nowość. Zwykłe były i czerwone, ale wyrosły jak trzeba. Potem nigdy już pelargonii nie wysiewałam, bo rozsad i tak u mnie co roku jest mnóstwo i wygodniej było kupić w maju już gotowe pelargonie.
Potwierdzam również, że książka "Ogród w zgodzie z naturą" pani Kreuter jest dobra, bo mam i korzystam.
Poszukaj sobie jeszcze "Ogrodu ekologicznego" z 1993 r. pod redakcją Geoffa Hamiltona, bo akurat warto.
Piękne pamiętniki ogrodowe masz, ja też mam śliczny "Pamiętnik" dla domu, zaczęłam go prowadzić oczywiście, a potem zapomniałam, nie chciało mi się, a tyle chwil ulatuje. Muszę się wziąć i uzupełnić.
No i chyba też zacznę zapisywać gdzieś porady ogrodowe, bo już za dużo mam w domu książek, roczników pism ogrodniczych, żeby coś łatwo było odszukać. Nadmiar więc przeszkadza.
Leida 20:33, 30 sty 2013

Może chciałabyś Ewa takie nasionka, które dostałam przy okazji innych dużych zakupów w Anglii? Bo tez ostatnio zrobiłam przegląd co jak i kiedy.
Pasują mi do Twojego ogrodu. Chociaż jak narzuciłaś sobie reżim kolorystyczny to już się mogą w ten nowy Twój układ nie wpisać.

Jak nie chcesz to wrzucam na ogrodowiskowe "Oddam".

A na pomysł z tym zapisywaniem ogrodowych porad czy nazw fajnych ogrodów, które chciałabym zobaczyć to wpadłam już dawno. Nie musisz się przez sterty gazet czy książek przekopywać tylko masz wszystko w jednym miejscu. Tylko Gabrysia, w moim przypadku nie do końca się sprawdza. Bo jak akurat czytam to, co powinnam zapisać to nie mogę tego zeszytu znaleźć. Muszę sobie kupić coś takiego ładnego jak Wy macie to może mi nie będzie ginąć. Ale pomysł świetny. Polecam. Wszystko co zapisałam często się przydaje.
Tess 22:27, 30 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Carol Klein kupić. Marie-Luise Kreuter kupić

Zapamiętać.