Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Anabell 23:17, 08 kwi 2013

Ewa! tyle doniczek to na kilka hektarów rozsady! Współczuję Ci wzmagania się ze zwierzyną. U mnie dziki chodzą w koło ogrodzenia.
Pszczelarnia 23:21, 08 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Musiały być bardzo głodne, te jelenie.
U mnie jednego roku też objadały, azalię, horti ,nawet miękkie jałowce, i inne byliny. Już chodziliśmy do ogrodów wiosną, a one jeszcze za pokarmem łaziły. Wokół suche badyle, a w ogródkach rarytasy.

A w tamtym roku rykowisko słyszałam z ogrodu i pomyślałam sobie, że musi być ich tam na górze dużo. Jest ich dużo. Połączyły się teraz w większe stada. Nie wiem jak to jest, że jest jeden przewodnik ale ja zawsze widuję 2, 3 samców dorodnych przodowników.

Tak Haniu, w ogródkach delikatesy.
Debra 23:22, 08 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Debro, no nie wiem, co odpowiedzieć. To się samo wszystko stworzyło.

Skromna jesteś przecież mogłaś to wszystko zepsuć, przerobić dom na nowoczesny, powycinać drzewa, a Ty z pietyzmem odtwarzasz drzwi. Samo się nie stworzyło, tylko jest dzieki Tobie.

Czy taki drewniany ul to można gdzieś kupić?
Pszczelarnia 23:39, 08 kwi 2013

Debra napisał(a)

Czy taki drewniany ul to można gdzieś kupić?

Te wykonał kolega pszczelarz-stolarz. Ale widziałam również na portalach pszczelarskich oferty. Malowałam je z koleżankami.
AgnieszkaW 13:29, 09 kwi 2013

Czytam Ewo o twoich stratach uczynionych przez jelenie - wielka szkoda. Czy one przeszły przez ogrodzenie, czy nie masz ogrodzenia? Zastanawiam, się, jak one dostały się do ogrodu.
Pszczelarnia 13:58, 09 kwi 2013

Ogrodzenie mam: 280 metrów bieżących z 3 stron. Strumień znowu rozgrzebany i przeszły skarpą przez wykopki. Wody się boją (na szczęście) ale po skarpie hasają. Na razie taka prowizorka. Trzeba się zastanowić co dalej.

A gałąź kasztanowca rozkwitła:

ana_art 14:01, 09 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Debro, no nie wiem, co odpowiedzieć. To się samo wszystko stworzyło.

Ewciu u mnie dzieci jak nabroją mówią 'samo się' nigdy w to nie wierzę tak i tobie nie wierzę że 'samo się'
Milka 14:03, 09 kwi 2013

Poczytałam o nieproszonych gościach i stratach, bardzo szkoda, ale to wybryki zimo-wiosny najbardziej winne, zwierzęta walczą o przetrwanie; na pewno z czasem musicie pomyśleć o jakiś zabezpieczeniach, ale czy to coś da;
Ewa, jak pszczoły, tyle się słyszy niepokojących informacji?
Debra 17:01, 09 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Te wykonał kolega pszczelarz-stolarz. Ale widziałam również na portalach pszczelarskich oferty. Malowałam je z koleżankami.

A to dlatego takie śliczne są. Pomysł z malunkami na ulach bardzo fajny i oryginalny.
Martek 17:34, 09 kwi 2013

Jelenie cudne zwierzaczki też muszą coś jeść Współczuję strat szczególnie jabłonki .
To o ,której mogły przyjść na "przekąskę"?
Pozdrawiam Miła