Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Martek 20:15, 08 kwi 2013

Na produkcję miodku nie wiem czy się nadają ,ale zostawiam Pszczółko i tu moje zapachy majowe

Pszczelarnia 23:04, 08 kwi 2013

agata19762 napisał(a)
Ewo pisałaś u Ani, że w tym roku nie zobaczysz przebiśniegów
więc wysyłam specjalnie dla Ciebie z mojego ogródka

Agato, witaj! Bardzo miła niespodzianka.

Tym obrazkiem pokazuję, co u mnie słychać. Wielkie pikowanie.

Dodam, że jelenie zżarły mi ogród - chwila nieuwagi i w sposób naturalny mam ścięte hortensje (przysmak), żurawki - zjedzone i stratowane, bluszcz - nie zostało nic, różaneczniki i cisy z lekka nadgryzione, stara jabłoń odarta ze wszystkiego, co osłaniało jej soki w pniu. Wrzosy też im smakowały.
Przeszły jak burza przez ogród. Trafiłam na końcówkę uczty - były zdziwione mym nagłym wtargnięciem o tak dziwnej porze.
Nam się już zdarzało, że lisy jak oswojone koty do nóg się łasiły, sarenki skakały tu i ówdzie ale jeleni jeszcze nie gościłam. I to aż tyle.

No wiec zmagam się z żywiołami natury.

Pszczelarnia 23:05, 08 kwi 2013

Martek napisał(a)
Na produkcję miodku nie wiem czy się nadają ,ale zostawiam Pszczółko i tu moje zapachy majowe

Marta, ja to Cię umiem zwabić.
To zdjęcie jest przecudnej urody. Ma w sobie wszystko smak, kolor, zapach.
jotka 23:07, 08 kwi 2013

To doniczkowo to Twoje ????
Martek 23:08, 08 kwi 2013

Nie mam jakoś dziś siły pisać zmachałam się nieco.
Tylko zdjęcia mi zostaną Pszczółko
Pszczelarnia 23:10, 08 kwi 2013

Debra napisał(a)
Trafiłam i ja do Ciebie. Klimat taki naturalistyczny, rustykalny, trochę coś z tego staram się stworzyć u siebie.
Piękne ule, chetnie bym jeden postawiła u siebie

No i stare drzewa owocowe. Są unikalne, mają swój, niepowtarzalny klimat.

Kamienne schody do górskiego strumienia, stary dom (jak nowy) z drewnianymi okiennicami, stare-nowe drzwi, drewniane płotki, ciemne malwy, stare donice...

I ta przeszłość domu, duch artysty, niesamowita uroda okolicy, chyba wiesz, że masz niezwykłe szczęście w życiu. Na razie dojechałam do 12 strony, będę powolutku czytać dalej i szukać zdjęć gruszy, bo owoce juz widziałam. Też mam stareńką gruszę.

Fajnie, że utrzymujesz taki naturalistyczny klimat miejsca.

Debro, no nie wiem, co odpowiedzieć. To się samo wszystko stworzyło.
Pszczelarnia 23:12, 08 kwi 2013

jotka napisał(a)
To doniczkowo to Twoje ????

Część moja . Ale szklarni nie mam.
hanka_andrus 23:13, 08 kwi 2013

Musiały być bardzo głodne, te jelenie.
U mnie jednego roku też objadały, azalię, horti ,nawet miękkie jałowce, i inne byliny. Już chodziliśmy do ogrodów wiosną, a one jeszcze za pokarmem łaziły. Wokół suche badyle, a w ogródkach rarytasy.
Pszczelarnia 23:14, 08 kwi 2013

Martek napisał(a)

Nie mam jakoś dziś siły pisać zmachałam się nieco.
Tylko zdjęcia mi zostaną Pszczółko

Marto, .
finka 23:15, 08 kwi 2013

Ewuś w tym roku jelenie i sarny to wielka zmora. Przed Żelaznem przed piekarnią na polach pod Marcinowem po lewej stronie szosy są posiane rzepaki, teraz "zżarte" i zbombaszowane dosłownie przez olbrzymie stada saren i jeleni. Jelenie zwykle nie podchodzą blisko domostw, sarny co innego. Ale w tym roku przez długa zimę brak im pożywienia. Zjadły nawet posadzone jałowce pod kapliczką przydrożną.
Koła łowieckie mają wielki problem 1. z dokarmieniem, 2. będą mieli niestety z rolnikami i odszkodowaniami. Zal mi jednych i drugich i zwierząt też.